Bande dessinée
Néerlandais

Het testament van de dwaas

Convard (auteur), Gilles Chaillet (auteur), Denis Falque (auteur)
Titre
Het testament van de dwaas / Didier Convard, Gilles Chaillet, Denis Falque ... [et al.]
Auteur
Convard Gilles Chaillet Denis Falque
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Éditeur
Brussel: Glénat Benelux, 2000
48 p. : ill.
ISBN
90-6969-259-7

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het woud komen 's nachts een aantal mysterieuze figuren bijeen. Ze behoren tot een of ander occult soort logebroederschap. Zij voeren een aantal symbolische rituelen uit, tekenend voor de definitieve ondergang van hun genootschap. Tegelijkertijd ontvangt Didier Mosèle, een historicus, een geheimzinnig bericht van zijn collega Francis. Die is op missie in het buitenland, en kondigt op Didiers antwoordapparaat zijn nakende einde aan, want Francis heeft een bende huurmoordenaars in zijn kielzog en vreest het ergste. Vertwijfeld gaat Didier op zoek naar Francis, onzeker over het feit of zijn collega al dan niet dood is. In zijn boodschap aan Didier laat Francis nog een aantal cryptische aanwijzingen na die verband houden met een duister geheim dat hij op het spoor zou zijn. Deze gebeurtenissen zetten een ingewikkelde plot in gang, waarbij schimmige verbanden worden gelegd tussen historisch onderzoek dat verband houdt met de vertaling van de Dode-Zeerollen, de zoektocht naar de Heilige …Lire la suite
Een kleurrijke, spannende ballonstrip. Drie jonge onderzoekers op jacht naar een heel bijzonder en oud manuscript. Twee zijn aangesloten bij de vrijmetselaars en een van hen vindt de dood. Heeft Francis te veel ontdekt over de dood van Jezus? Dat is het kernthema van deze boeiende strip die afwisselend 2000 jaar geleden, ten tijde van de kruistochten eind 12e eeuw of in het heden speelt. Een populair thema dat de laatstse jaren in veel aantrekkelijke romans is verwerkt en nu goed is uitgewerkt in deze strip. Aardig aansluitend bij een aantal historische feiten en daarop verder bouwend. Goede, duidelijke tekeningen die een prima plot ondersteunen. De volgende zes delen komen er aan en dat belooft nog een interessante reeks te worden. Duidelijk bovengemiddeld.

À propos de Convard

Didier Convard, né le 16 janvier 1950 à Paris, est un scénariste et dessinateur français de bandes dessinées, également auteur de littérature de jeunesse.

Carrière

Après une école d’arts appliqués graphiques et quatre années d’enseignement de la publicité, Convard rejoint le monde du 9e art en 1972 avec la réalisation d’un ouvrage scolaire, écrit en collaboration avec Serge Saint-Michel : Le Français et la BD. Par la suite il collabore avec André Juillard sur Isabelle Fantouri entre 1976 et 1980 ; date à partir de laquelle il commence à dessiner de nombreux récits pour le journal Tintin. Là, il rencontre des auteurs influents.

En 1981, Didier Convard succède à François Bourgeon pour les dessins de Brunelle et Colin. En…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions