Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Lina & Lotte

Corine Naranji (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Lina (14) is Marrokaans en bevriend met Lotte. Ze wil naar het schoolfeest, vooral om met Robin te dansen. Maar ze mag niet van haar vader. Lotte bedenkt een plan. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Lina & Lotte
Auteur
Corine Naranji
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007 | Autres éditions
99 p.
ISBN
9789044806625

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Lina, een 14-jarig Marokkaans meisje, mag van haar vader niet naar het schoolfeest. Zij wil vooral om Robin te ontmoeten, op wie zij verliefd is. Lotte bedenkt een plan met als gevolg een letterlijke botsing tussen twee culturen. Individualiteit en gemeenschap zijn hier in het geding. Wie wint? De auteur heeft een multiculturele achtergrond. Ze schreef eerder een volwassenen roman (Bittere thee) en twee kinderboeken (Zahra en Alles is anders). Chronologisch verteld verhaal in zestien hoofdstukken met regelmatige tijdsaanduidingen als titel. Het verhaal speelt zich af in twee weken en is verteld met wisselend perspectief, meestal bij Lina, soms bij Lotte. De personages zijn genuanceerd weergegeven, wat de levensechtheid benadrukt. De stijl is verhalend met veel dialoog. Achterin staat een verklarende woordenlijst. Er zijn geen illustraties. Soepel verlopend verhaal waarbinnen de werkelijkheid ongemerkt geïntegreerd is. Vanaf ca. 12 jaar.

Lina en Lotte

Lina en Lotte zijn twee vriendinnen. Lina is Marokkaanse en Lotte is een Nederlands meisje. Lotte droomt van haar eerste schoolfuif. Lina echter weet dat ze er nog niet moet aan denken om aan haar vader de toestemming te vragen. Haar broer Achmed daarentegen mag wel gaan. Lina is erg teleurgesteld want de fuif is de enige manier om in contact te komen met Robin, op wie ze verliefd is. Lotte vindt dat Lina gewoon stiekem naar de fuif moet gaan. Samen regelen ze alles. Lina geniet van de fuif, ze ontmoet Robin, ze danst, ... Maar dan wordt ze gezien door een vriend van haar broer. Wanneer ze snel naar huis fietst, wordt ze opgewacht door haar razende vader. Hij slaat haar tot bloedens toe en Lina vlucht weg. Ze belt de politie. Ze wordt geholpen en haar vader wordt opgeroepen voor een 'motivatiegesprek'. Samen met een maatschappelijk werkster neemt Lina weer contact op met haar ouders. Uiteindelijk komt alles goed. Haar vader geeft toe dat hij zichzelf niet in de hand had. En Lina kr…Lire la suite