In de magische wereld Izmer nemen twee dieven het op tegen een machtige tovenaar
Titre
Dungeons and dragons
Directeur
Courtney Solomon
Compositeur
Justin Caine Burnett
Acteur
Justin Whalin Jeremy Irons Marlon Wayans
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, 2001
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2000
Durée
ca. 105 min.
Note
Disc 2 is demo cd-rom Baldurs gate II : Shadow of Amn Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
0044007841624

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Speelfilm gebaseerd op het populaire magische spel Dungeons & dragons, gemaakt door regisseur Courtney Solomon, die zelf een grote fan is van het spel. In de hoofdrollen spelen Jeremy Irons als de kwade magiër Profion, Thora Birch (American beauty) als de goede keizerin Savina, Marlon Wayans en Justin Whalin als twee simpele dieven. De film speelt zich af in het magische rijk Izmir dat geregeerd wordt door magiërs. Twee gewone dieven nemen het op tegen de machtige tovenaar Profion die er op uit is om de macht te veroveren. Er zijn een aantal spannende en gewelddadige momenten. De film werd slecht beoordeeld in de pers met kreten als 'fantasieloos spectakelstuk', 'pijnlijke onderschatting van het ambacht van regisseur'. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 26-4-'01): 'Sommige effecten, zoals de draken, overtuigen, maar daar is de film niet mee gered. Misschien dat de fanatieke beoefenaar van het spel lol aan de bioscoopversie van Dungeons and Dragons zullen beleven. Maar dat valt te betwijfelen, …Lire la suite

À propos de Courtney Solomon

Courtney Solomon est un producteur, réalisateur et scénariste canadien, né le 1er septembre 1971 à Toronto (Canada).

Filmographie

comme producteur

  • 2000 : Donjons et Dragons
  • 2005 : American Haunting (An American Haunting)
  • 2012 : Gladiators (The Philly Kid)
  • 2015 : Cake
  • 2016 : The Yellow Birds
  • 2016 : The Comedian de Taylor Hackford
  • 2019 : After

comme réalisateur

  • 2000 : Donjons et Dragons
  • 2005 : American Haunting (An American Haunting)
  • 2013 : Getaway

En lire plus sur Wikipedia