Livre
Néerlandais

Hier ben ik veilig !

Cressida Cowell (auteur)

Hier ben ik veilig !

Cressida Cowell (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Barend voelt zich veilig als hij het been van zijn moeder vasthoudt. Maar als zij gevaarlijke sporten beoefent, vindt Beer dat Barend haar los moet laten. Prentenboek met grote tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Hier ben ik veilig !
Auteur
Cressida Cowell
Langue
Néerlandais
Titre original
Claydon was a clingy child
Éditeur
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2001
[28] p. : ill.
ISBN
90-5341-446-0 90-6174-700-7

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 6 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Barend voelt zich veilig als hij het been van zijn moeder vasthoudt. Beer zegt steeds dat hij haar los moet laten, want ze doet gevaarlijke dingen als skateboarden en parachute springen. Tijdens het motorcrossen ziet Barend zijn eigen driewieler staan. Dan laat hij z'n moeder los. Beer voelt zich eindelijk veilig, tot ze met de fiets van een glijbaan af gaan. Het onderwerp: "ouders loslaten en zelfstandig worden" is in dit prentenboek op een grappige manier weergegeven. Het einde is niet origineel, maar blijft leuk. De tekst is gedrukt in duidelijke letters van verschillende grootte speels tussen de tekeningen. Veel herhalingen maken het boek toegankelijk voor jonge kinderen, maar zij zullen de sporten van Barends moeder niet kennen. De illustraties zijn een combinatie van waterverf en inkt. Ze zijn vrolijk gekleurd, wisselend van formaat, vol vaart maar wat grof. De figuren hebben een wat cartoonachtig uiterlijk. De felroze omslag, met Barend aan het been van zijn moeder, versterkt d…Lire la suite

À propos de Cressida Cowell

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Cressida Cowell est une auteure britannique de livres pour enfants, née le 15 avril 1966 à Londres.

Elle est connue pour la série de romans Comment dresser votre dragon (en), qui a été adaptée en film d'animation en 2010 par DreamWorks Animation sous le titre Dragons.

Biographie

Elle est la fille de Michael Hare (2e vicomte Blakenham).

Œuvres

Série Harold et les Dragons

  1. Comment dresser votre dragon ?, J'ai lu, 2004 ((en) En lire plus sur Wikipedia