Livre
Néerlandais

Hik de viking

Cressida Cowell (auteur)

Hik de viking

Cressida Cowell (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Als Hik de Viking voor het eerst met zijn vader uitvaart, wordt hij zeeziek. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Hik de viking
Auteur
Cressida Cowell
Langue
Néerlandais
Titre original
Hiccup the viking who was seasick
Éditeur
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2001
[34] p. : ill.
ISBN
90-5341-367-7 90-6174-910-7

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 21 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hik is een kleine viking, die heel anders is dan alle andere vikingen. Hij is niet woest en dapper, maar juist verlegen en zorgelijk. Zijn vader, Stoick de Grote, is een schrikwekkende viking. Hij zeilt de zee over onder het zingen van zijn woeste vikinglied: "Ik ben niet bang voor een orkaan, ik blijf stevig op mijn voeten staan. En grote, enge beesten in de zee, daar zit ik helemaal niet mee. Ik vaar de hele wereld rond, en maak het overal lekker bont. Ik ben de schrik van de oceaan, blijf dus maar ver van mij vandaan!" En nu is de dag aangebroken dat Hik voor het eerst mee op zee moet. Hik is bang voor de zee, de bliksem, de enge beesten in het water. Hij vraagt de wijze oude viking of vikingen ook wel eens bang zijn en die antwoordt hem met een weervraag: "vertel jij me maar, zijn Vikingen wel eens bang?". Tijdens zijn eerste zeereis leert Hik dat iedereen wel eens bang is en dat de zee vol zit met hele mooie wezens die je op het land nooit zou kunnen zien.

Hik de viking…Lire la suite
Hik de Viking is bang voor spinnen en onweer, maar ook erg bang voor de zee. Als hij met zijn vader, Stoick de Grote, op zeereis moet, probeert hij deze zijn probleem duidelijk te maken. Zijn vader lacht hem uit. Hik gaat mee, maar wordt al snel zeeziek: hij geeft over op de voeten van zijn vader. Als er echter een storm uitbreekt en de andere Vikingen op het schip, onder wie Stoick de Grote, zeeziek worden, herwint Hik zijn krachten en zorgt ervoor dat ze veilig thuiskomen. Stoick de Grote geeft toe dat ook de stoerste mannen bang kunnen zijn; Hik voegt eraan toe dat zij wel altijd hun angst overwinnen en dat ze daarom zo dapper zijn. De zachtgekleurde illustraties in ecoline en inkt beslaan soms minder dan een pagina, dan weer is er één illustratie over twee pagina's. Ze zijn enigszins slordig getekend (bijvoorbeeld verhoudingen die niet kloppen), maar verder is het een verzorgde uitgave. Het leukste deel van het boek is het stoere Viking-lied van Stoick de Grote (alleen tekst, geen…Lire la suite

À propos de Cressida Cowell

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Cressida Cowell est une auteure britannique de livres pour enfants, née le 15 avril 1966 à Londres.

Elle est connue pour la série de romans Comment dresser votre dragon (en), qui a été adaptée en film d'animation en 2010 par DreamWorks Animation sous le titre Dragons.

Biographie

Elle est la fille de Michael Hare (2e vicomte Blakenham).

Œuvres

Série Harold et les Dragons

  1. Comment dresser votre dragon ?, J'ai lu, 2004 ((en) En lire plus sur Wikipedia