Livre
Néerlandais

De Da Vinci Code

Dan Brown (auteur), Josephine Ruitenberg (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Kunsthistoricus Robert Langdon wordt verdacht van de moord op een conservator van het Louvre. Hij gaat op zoek naar de dader door cryptische aanwijzingen in Da Vinci’s schilderijen te volgen. Tijdens een gevaarlijke zoektocht langs historische plekken ontdekt hij een oeroud geheim. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Graal
Titre
De Da Vinci Code
Auteur
Dan Brown
Traducteur
Josephine Ruitenberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Da Vinci code YA
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2016
463 p.
Note
Speciale jeugd-editie
ISBN
9789024575237 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 'Da Vinci Code' verscheen in 2004 in Nederland. Wereldwijd zijn er 82 miljoen exemplaren verkocht. Deze jeugdeditie is herschreven voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Dan Brown heeft zelf aangedrongen op deze jeugdversie: ‘Het is mijn oprechte hoop dat deze bewerking van De Da Vinci Code op middelbare scholieren dezelfde impact heeft als die ik ervaar als ik mij verdiep in verborgen geschiedenissen en de mysteries van de wereld waarin wij leven’. De uitgever heeft de vertaling van de volwasseneneditie grotendeels intact gelaten en vooral geschrapt in de hoofdstukken met veel historische uitweidingen. Het geweld is getemperd en de kunsthistorische context wat vereenvoudigd en meer toegelicht. Ook is drastisch geschrapt in de beschrijving van seksuele activiteiten. Door de theologische en kunsthistorische achtergronden eerder geschikt voor iets oudere jeugd. Bevat een fotokatern van acht pagina’s met kleurenfoto's van beroemde schilderijen, gebouwen en documenten die een rol spelen in…Lire la suite

À propos de Dan Brown

CC BY 2.0 - Image by Web Summit

Daniel Gerhard Brown, dit Dan Brown, né le 22 juin 1964 à Exeter dans le New Hampshire, est un romancier américain, auteur de plusieurs best-sellers appartenant au genre du thriller mâtiné d'ésotérisme, qui a vendu près de deux cents millions d'exemplaires de ses romans.

Il a suscité une grande polémique avec la publication de ses romans ayant pour héros Robert Langdon : Anges et Démons, Da Vinci Code, Le Symbole perdu, Inferno et Origine. Et avec Deception Point (avec Rachel Sexton) et Forteresse digitale (avec Susan Fletcher).

Biographie

Dan Brown naît et grandit dans la petite ville d’Exeter, située dans l’État du New Hampshire, aux États-Unis. Il est l'aîné d’une famille de trois enfants.

Sa mère, Constance (Connie) était musicienne professionnelle et jouait de l’orgu…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions