Livre audio
Néerlandais

Het Bernini mysterie

Dan Brown (auteur), Piet Van der Pas (narrateur)
Een verzoening tussen wetenschap en religie wordt geblokkeerd door een eeuwenoude geheime broederschap, een verwoestend nieuw wapen en een onvoorstelbaar doelwit.
Titre
Het Bernini mysterie
Auteur
Dan Brown
Narrateur
Piet Van der Pas
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Angels and demons
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein Media, 2010 | Autres éditions
8 cd's
Durée
6,5 uur
Note
Geauthoriseerde ingekorte versie van het boek
ISBN
9789054445685

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Je moet van goede huizen zijn om veel koren op de molen te nemen zonder dat het kaf je om de oren vliegt. Vergeef me deze enigszins ongewone beeldspraak, maar ze is me ingegeven door een ongewoon boek, waarin elementen als het eeuwenoude broederschap van Illuminati, het Zwitserse Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire (CERN), een Pausen conclaaf, een plot tegen het Vaticaan, een dolgedraaide wetenschapper in een rolwagen, deeltjes antimaterie, jets die een snelheid halen van 15.000 mijl per uur, en een zeer onderlegde huurmoordenaar combineert in één roman die zich desondanks laat lezen tegen een kruissnelheid van 450 pagina's per uur. De boodschap op het voorplat: "Als Tom Clancy en Umberto Eco samensmolten, zou het resultaat Dan Brown heten" lijkt na lezing van Het Bernini mysterie geenszins overtrokken.

De intrige laat zich niet samenvatten in enkele lijnen, maar het verhaal neemt een vliegende start wanneer professor Robert Langdon naar het CERN wordt ontboden …Lire la suite
Ingekorte weergave van het gelijknamige boek, voorgelezen door acteur, regisseur Piet van der Pas. Het boek is aangeboden in de a.i.'s boeken* met onderstaande tekst van recensent G.P. Schuring. 'Leonardo Veta, een rk priester en natuurkundige bij het CERN in Genève, wordt vermoord in zijn lab. Robert Langdon, deskundige op het gebied van sektes en satanische genootschappen, wordt uitgenodigd om uit te zoeken wie er achter de aanslag zit, want op het lijk van de vermoorde was het brandmerk van de Illuminati achtergelaten, een antigodsdienstige en officieel niet bestaande groepering. Zij zijn zo gevaarlijk omdat zij een cilinder met antimaterie uit het lab ontvreemd hebben, waarmee een enorme explosie veroorzaakt kan worden. De speurtocht leidt naar Rome en wordt een race tegen de klok. Hoewel de natuurkundige theorieën overtuigend lijken, zijn de speculaties over het wetenschappelijk bewijzen van het bestaan van God en van de schepping volgens Genesis dat niet. Het is daarom moeilijk …Lire la suite

À propos de Dan Brown

CC BY 2.0 - Image by Web Summit

Daniel Gerhard Brown, dit Dan Brown, né le 22 juin 1964 à Exeter dans le New Hampshire, est un romancier américain, auteur de plusieurs best-sellers appartenant au genre du thriller mâtiné d'ésotérisme, qui a vendu près de deux cents millions d'exemplaires de ses romans.

Il a suscité une grande polémique avec la publication de ses romans ayant pour héros Robert Langdon : Anges et Démons, Da Vinci Code, Le Symbole perdu, Inferno et Origine. Et avec Deception Point (avec Rachel Sexton) et Forteresse digitale (avec Susan Fletcher).

Biographie

Dan Brown naît et grandit dans la petite ville d’Exeter, située dans l’État du New Hampshire, aux États-Unis. Il est l'aîné d’une famille de trois enfants.

Sa mère, Constance (Connie) était musicienne professionnelle et jouait de l’orgu…En lire plus sur Wikipedia