Livre
Néerlandais

Het wilde dierenorkest

Dan Brown (auteur), San Batori (dessinateur), Erik Bindervoet (traducteur)
Alle dieren hebben hun eigen bijzondere geluid. Maar elk dier heeft ook een verborgen muzikaal talent. Dirigent Maestro Muis vertelt bij elk dier een wijze les. Maar weet hij ook waar de dieren zo stilletjes naartoe gaan? Oblong prentenboek met grappige kleurentekeningen, raadsels en bij elke pagina muziek gecomponeerd door de auteur. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Muziek, Dieren
Titre
Het wilde dierenorkest / tekst geschreven en muziek gecomponeerd door Dan Brown ; illustraties Susan Batori
Auteur
Dan Brown 1964-
Dessinateur
San Batori
Traducteur
Erik Bindervoet Robbert-Jan Henkes
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Wild symphony
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Autres éditions
[40] p. : ill. + met muziek, te beluisten via gratis app
ISBN
9789024590872 (hardback)
Placing suggestion
Muziek (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dirigent Maestro Muis heeft een geheime boodschap als hij langs de dieren gaat. Elk dier heeft zijn eigen geluid en specialiteit: de vogels tjilpen en kwetteren, de kangoeroe springsprongt en het kikkerkoor kwaakt. Maar ze hebben ook allemaal een verborgen muzikaal talent. De dieren gaan stiekem op pad, maar waarheen en met welk doel wordt pas aan het eind onthuld. Ondertussen zie je in de grappige, kleurrijke tekeningen op elke spread een hint, zoals een zwemmende kat die een piano achter zich aansleept. Maestro Muis vult de rijmende poëtische tekst op elke pagina aan met een wijze les, bv. ‘Als je goed luistert naar de natuur, hoor je overal gesprekken om je heen’. Via de gratis muziekapp (via QR-code of website) kun je op elke pagina meeluisteren met de orkestmuziek die Dan Brown componeerde bij zijn prentenboekendebuut. Hij heeft hierin zijn gevoel voor spanning en intrige gecombineerd met de liefde voor muziek. Naast het oplossen van het raadsel is het prentenboek door de rijke …Lire la suite

Het wilde dierenorkest

Met dit prentenboek heeft Dan Brown zijn debuut in kinderboeken gemaakt. Maestro Muis is de dirigent van het dierenorkest. HIj gaat langs bij alle dieren, om te zwieren, om te leren en om plannen te smeden. Bij elk dier wil hij een wijze les meegeven en een hint voor wat komen gaat. Elk dier krijgt een eigen bladzijde met eigen tekst over hoe zij leven of waar zij voor staan. De tekst is in rijmvorm geschreven. Enerzijds zorgt dit voor een vlot ritme om te lezen, maar anderzijds bestaat het gevaar dat de tekst wat kunstmatig overkomt, en dat is in dit boek ook niet anders. Sommige teksten zijn origineel, je krijgt spontaan een glimlach wanneer je ze leest, bij andere erger je weer aan de woordkeuze die te ver gezocht overkomt om het toch maar te doen rijmen (bijvoorbeeld: ken een kever keven gaan). Mooi zijn wel de 'geheime levenslessen' die op elke bladzijde worden getoond, veelal op een houten bordje dat Maestro Muis vastheeft. Het zijn zinnen die tot nadenken …Lire la suite

À propos de Dan Brown

CC BY 2.0 - Image by Web Summit

Daniel Gerhard Brown, dit Dan Brown, né le 22 juin 1964 à Exeter dans le New Hampshire, est un romancier américain, auteur de plusieurs best-sellers appartenant au genre du thriller mâtiné d'ésotérisme, qui a vendu près de deux cents millions d'exemplaires de ses romans.

Il a suscité une grande polémique avec la publication de ses romans ayant pour héros Robert Langdon : Anges et Démons, Da Vinci Code, Le Symbole perdu, Inferno et Origine. Et avec Deception Point (avec Rachel Sexton) et Forteresse digitale (avec Susan Fletcher).

Biographie

Dan Brown naît et grandit dans la petite ville d’Exeter, située dans l’État du New Hampshire, aux États-Unis. Il est l'aîné d’une famille de trois enfants.

Sa mère, Constance (Connie) était musicienne professionnelle …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions