Robert Langdon is professor in de kunstgeschiedenis en symboliek aan Harvard. Hij stelt vast dat hij in het bezit is van een aantal belangwekkende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper die geobsedeerd is door het einde van de wereld en Dante Aleghieri’s Inferno.
Titre
Inferno
Auteur
Dan Brown 1964-
Traducteur
Marion Drolsbach Erica Feberwee Yolande Ligterink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Inferno
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2021 | Autres éditions
474 p.
ISBN
9789021020884

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Wij kunnen niet tegen het toeval'

Rond de bestsellers van Dan Brown hangt altijd wat mysterie, al dan niet ondersteund door feiten. 'De wereld is nog niet van Robert Langdon af.' Maar of die dan meteen naar Gent trekt?

John Vervoort

Zal de nieuwe Dan Brown zich afspelen in Amsterdam? Dat wil iedereen van hem weten tijdens de tijdens de paar dagen dat de schrijver vanDe Da Vinci code enInferno in de Nederlandse hoofdstad verblijft. Amsterdam, zo geeft hij toe tijdens het interview, is natuurlijk een prachtige stad waarin Robert Langdon, de centrale held in zijn boeken, zou kunnen verdwalen. 'Het is een beroemde stad met een boeiende geschiedenis, er zijn prachtige musea en de stad wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Dus waarom niet?' Maar het achterste van zijn tong laat Brown niet zien, hoewel hij wel een privérondleiding kreeg in het prachtig gerenoveerde Rijksmuseum en hij tot heel dicht bij het beroemdste schilderij uit de collectie, RembrandtsNachtwacht, mocht komen. De conservator wees hem zelfs op het bijna onzichtbare wapenschild van Amsterdam, drie kruisjes, dat Rembrandt haast stiekem in het schilderij verwerkt had.

Ik vraag of hij Gent kent en het beroemdeLam G…Lire la suite

Thriller met in de hoofdrol de Amerikaanse hoogleraar kunstgeschiedenis en symbolenleer Robert Langdon. Deze wordt wakker met een hoofdwond en geheugenverlies in een ziekenhuis in het Italiaanse Florence. Hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen, maar heeft vreemde, beangstigende visioenen. Er wordt vrijwel onmiddellijk een aanslag op hem gepleegd, waaraan hij samen met de aantrekkelijke vrouwelijke arts Sienna Brooks weet te ontsnappen. In zijn kleding ontdekken ze een geheimzinnige biometrisch verzegelde cilinder en samen proberen ze het geheim daarvan te ontraadselen. Al gauw is Langdon tot over zijn oren verwikkeld in een wereldbedreigend complot, waarin Dantes Inferno een belangrijke rol speelt. Ondertussen maakt zowel de Amerikaanse regering als de geheimzinnige organisatie het Consortium jacht op hem. Spannende, meeslepende thriller vol actie, onverwachte wendingen en verrassingen. 'De Da Vinci code', maar dan een beetje anders. Browns stijl is matig, de personages z…Lire la suite

À propos de Dan Brown

CC BY 2.0 - Image by Web Summit

Daniel Gerhard Brown, dit Dan Brown, né le 22 juin 1964 à Exeter dans le New Hampshire, est un romancier américain, auteur de plusieurs best-sellers appartenant au genre du thriller mêlé d'ésotérisme, qui a vendu près de deux cents millions d'exemplaires de ses romans.

Il a suscité une grande polémique avec la publication de ses romans ayant pour héros Robert Langdon : Anges et Démons, Da Vinci Code, Le Symbole perdu, Inferno et Origine. Et avec Deception Point (avec Rachel Sexton) et Forteresse digitale (avec Susan Fletcher).

Biographie

Dan Brown naît et grandit dans la petite ville d’Exeter, située dans l’État du New Hampshire, aux États-Unis. Il est l'aîné d’une famille de trois enfants.

Sa mère, Constance (Connie) était musicienne professionnelle et jouait de l’orgue …En lire plus sur Wikipedia