Kirsch, miljardair en wetenschapper die zijn tijd ver vooruit is, besluit zijn laatste ontdekking aan de wereld te presenteren in het Guggenheim Museum in Bilbao.
Titre
Oorsprong
Auteur
Dan Brown 1964-
Traducteur
Erica Feberwee Yolande Ligterink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Origin
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2022 | Autres éditions
543 p.
ISBN
9789021023878 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het geheim van Guggenheim

Reli-thriller. Oorsprong, de nieuwe Dan Brown, zoekt antwoorden op fundamentele vragen, maar vindt ze niet.

Gebruik een toeristische metropool met een boeiende geschiedenis en beroemde musea als decor: dat is het beproefde recept van de bestsellers van Dan Brown. Zijn nieuwste, Oorsprong, begint bij een presentatie in het Guggenheimmuseum van de Spaans-Baskische stad Bilbao. In dat prachtige futuristische gebouw van architect Frank Gehry zal futuroloog/wetenschapper/innovator Edmond Kirsch als een kloon van Elon Musk en Steve Jobs een definitief antwoord geven op de twee belangrijkste vragen die de mensheid zich stelt. Voor we weten wat die twee vragen behelzen, zijn we honderd bladzijden ver en is ook Robert Langdon in stelling gebracht. De geniale historicus, kunstkenner en professor religieuze symboliek mag na vier eerdere avonturen opnieuw opdraven om op jacht te gaan naar de achterliggende motieven van een moord. De presentatie van Kirsch, die door miljoenen mensen via het internet wordt gevolgd, wordt gedwarsboomd. Langdon moet op zoe…Lire la suite

Kirsch, miljardair maar ook een wetenschapper die zijn tijd ver vooruit is, besluit, na een korte presentatie voor de leiders van de drie bekendste religies, zijn laatste ontdekking aan de wereld te presenteren in het Guggenheim Museum van Bilbao. Hij heeft het wetenschappelijke antwoord op de oervragen “Van waar komen we en waar gaan we naartoe?” maar beseft dat daardoor de bestaande godsdiensten op hun fundamenten zullen daveren. Professor Langdon, gekend van vorige thrillers en de flamboyante museumdirectrice Vidal, verloofde van de Spaanse kroonprins, zijn getuige van de laatste ogenblikken van Kirsch en slaan op de vlucht. Ze willen er alles aan doen om de ontdekking toch in de openbaarheid te brengen. Ondanks vondsten (de intelligente sprekende computer) en de boeiende aanhef, verzandt de laatste thriller van bestsellerauteur Dan Brown (1964) in overbodige complotten en filosofieën. De link met de Spaanse Kroon, de militairen en de hogere katholieke echelons is zeer zwak en de u…Lire la suite

À propos de Dan Brown

CC BY 2.0 - Image by Web Summit

Daniel Gerhard Brown, dit Dan Brown, né le 22 juin 1964 à Exeter dans le New Hampshire, est un romancier américain, auteur de plusieurs best-sellers appartenant au genre du thriller mêlé d'ésotérisme, qui a vendu près de deux cents millions d'exemplaires de ses romans.

Il a suscité une grande polémique avec la publication de ses romans ayant pour héros Robert Langdon : Anges et Démons, Da Vinci Code, Le Symbole perdu, Inferno et Origine. Et avec Deception Point (avec Rachel Sexton) et Forteresse digitale (avec Susan Fletcher).

Biographie

Dan Brown naît et grandit dans la petite ville d’Exeter, située dans l’État du New Hampshire, aux États-Unis. Il est l'aîné d’une famille de trois enfants.

Sa mère, Constance (Connie) était musicienne professionnelle et jouait de l’orgue …En lire plus sur Wikipedia