Monsters university

Dan Scanlon (directeur), Randy Newman (compositeur)
Public cible:
6-8 ans et plus, 9-11 ans et plus
De grote harige Sulley en het grote oog Mike, leren elkaar kennen op de Monster universiteit. Eerst zijn ze rivalen maar uiteindelijk worden ze dikke vrienden.
Sujet
Griezels
Titre
Monsters university
Directeur
Dan Scanlon
Compositeur
Randy Newman
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, 2013 | Autres éditions
1 dvd-video
Durée
100 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418412364

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse Disney-Pixar animatiefilm van Dan Scanlon met in de hoofdrollen twee monsters, de grote luie harige Sulley en het ambitieuze grote oog Mike. De twee zijn bekend uit de succesvolle film 'Monsters & co' (2001). 'Monsters university' speelt zich af voor deze film en vertelt hoe de twee elkaar leren kennen op de Monster universiteit waar ze schrikkunde studeren. Aanvankelijk zijn ze twee rivalen die beiden in het speciale Bangmakerprogramma willen komen. Tot ze ontdekken dat ze beter kunnen samenwerken. Floortje Smit (Volkskrant 11-7-'13): '(...) een feest voor het oog. (...) Alles gaat wel heel braaf via de gebaande paden en wat leuke vondsten ten spijt ontbreken de echte verrassingen. (...) is wel een waardige opvolger van het origineel en met meer liefde gemaakt dan je tegenwoordig van een vervolgfilm verwacht.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 11-7-'13): '(...) een heerlijk aaibare animatiekomedie die zowel de oude als jongste generatie aanspreekt. Dat vermogen is en blijft de sl…Lire la suite

À propos de Dan Scanlon

CC BY-SA 3.0 - Image by Boungawa

Dan Scanlon est un réalisateur, storyboardeur, scénariste et animateur américain, né le 21 juin 1976 dans le Michigan. Il a travaillé pour les studios Disney puis Pixar. Il habite actuellement[Quand ?] à San Francisco[réf. nécessaire].

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 2006 : Martin et la Lumière fantôme (co-réalisé avec John Lasseter)
  • 2009 : Tracy
  • 2013 : Monstres Academy
  • 2020 : En avant

En lire plus sur Wikipedia