Blu-ray
Anglais

Onward

Dan Scanlon (directeur)
Public cible:
6-8 ans et plus
De elfenbroers Ian (16) en Barley (19) erven de toverstaf van hun overleden vader. Lukt het ze hun vader terug te toveren? Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Onward
Directeur
Dan Scanlon
Langue
Anglais
Éditeur
Disney/Pixar, © 2020
2 blu-ray's
Date d'enregistrement
2020
Durée
ca. 1 uur 42 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Vlaams, Engelse audiodescriptie Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418569419

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse, digitale animatiefilm (2020), geschreven en geregisseerd door Dan Scanlon (was betrokken bij de productie van Incredibles 2). De elfenbroers Ian (16) en Barley (19) wonen in een magische buitenwijk. Hun moeder geeft hen de toverstaf van hun overleden vader waarna ze een bijzondere en avontuurlijke ontdekkingsreis maken, op zoek naar antwoord op de vraag of er nog enige vorm van magie over is in de buitenwereld. Beoordeling IMDb: 7,5. Kidsweek (7-3-'20): 'Ondanks dat Onward over het missen van een familielid gaat, is dit zeker geen verdrietige film. (...) spannend avontuur (...) gouden duo.' Coen van Zwol (3-3-’19): ‘een subtopper in de catalogus van Pixar (…) een spectaculair, inventief, vaak grappig avontuur geworteld in een herkenbare gezinsdynamiek’ (4 sterren). Floortje Smit (Volkskrant 4-3-’20): ‘niet de beste Pixar-film, maar de visuele grapjes zijn een feest (...) een uitgesproken stoere film, met monsters en zwaarden en vuurspuwende leeuwen en Hells Angels-achtige…Lire la suite

À propos de Dan Scanlon

CC BY-SA 3.0 - Image by Boungawa

Dan Scanlon est un réalisateur, storyboardeur, scénariste et animateur américain, né le 21 juin 1976 dans le Michigan. Il a travaillé pour les studios Disney puis Pixar. Il habite actuellement[Quand ?] à San Francisco[réf. nécessaire].

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 2006 : Martin et la Lumière fantôme (co-réalisé avec John Lasseter)
  • 2009 : Tracy
  • 2013 : Monstres Academy
  • 2020 : En avant

Scénariste…En lire plus sur Wikipedia