Livre
Néerlandais

Ila's vrienden

Dani Van Doorn (auteur), Ilaria Conalbi (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Ila woont met haar ouders in een afgelegen vuurtoren. Papa zegt dat ze vanzelf vrienden zal maken als ze naar school gaat. Maar Ila vraagt zich ongerust af hoe dat gaat. Die nacht reist Ila naar Dromenland, waar ze van dieren en sprookjesachtige wezens leert wat vriendschap is. Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Ila's vrienden
Auteur
Dani Van Doorn
Dessinateur
Ilaria Conalbi
Langue
Néerlandais
Éditeur
Kampen: Paolo, © 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789492600097 (hardback)
Placing suggestion
Vriendschap (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ila woont met haar ouders in een vuurtoren op een afgelegen plek aan zee. Af en toe bezorgt Pieter Pelikaan er post, maar verder ziet ze niemand. Wanneer papa zegt dat ze vanzelf vrienden krijgt als ze naar school gaat, begint het meisje te piekeren: hóé maak je vrienden?! In haar droom ontmoet ze dieren zoals een kameleon en een hengelvis; ze leert wat aanpassen is en dat je niet moet zeggen dat iemand lelijke tandjes heeft. Oblong prentenboek met een bevredigend einde over een herkenbaar en inleefbaar thema. De sfeervolle, geheel gekleurde prenten beslaan dubbele pagina's en zijn gemaakt in een combinatie van tekenen en fotografie. Gedrukt op opvallend glanzend, dun papier. Opvallend is het gevoel van ruimtelijkheid en geborgenheid in en met de natuur. Sprookjesachtige sfeer door de pratende dieren en bv. zeepaardjes die Ila in een koets boven de wolken laten zweven. Grote betrokkenheid vanwege onder meer het kikvorsperspectief, de afsnijdingen en het spel van licht-donker; dunne, z…Lire la suite

Ila's vrienden

Ila woont met haar ouders in een vuurtoren en elke dag wordt de post gebracht door Pieter Pelikaan. Ze mag elke dag meevliegen op zijn rug. Maar op een dag moet ze naar school. Ze is een beetje bang want ze weet niet hoe ze vriendjes moet maken. Voor ze gaat slapen leest mama aan Ilja heel mooie verhalen voor over vriendschap. Ze valt in slaap en droomt over vrienden. De volgende dag is Ilja niet bang meer om naar school te gaan. Romantisch en sprookjesachtig verhaal over de vriendschap tussen Ila en haar speelvrienden. En die zijn er veel: lichtgevende zwammen, hengelvissen, een kameleon, enz. Bij elk van hen mag Ila mee op avontuur. Bij de hengelvis hangt ze in een mandje, bij de kameleon mag ze op de rug… Zo leert ze heel veel van haar dierenvrienden. Een sprookje dat door de fraaie kleuren die tekst mooi ondersteunen iets feeëriek krijgt. Het zal de fantasie aanwakkeren bij kleuters en het gevoel van veiligheid en vertrouwdheid aanwakkeren.