Livre
Néerlandais

Meesters van schaduw

Daniel Abraham (auteur)

Meesters van schaduw

Dans la série:
Genre:
De havenstad Saraykeht wordt beschermd door de Andat, een wezen met bijzondere, beschermende krachten, maar de dichter die de Andat beheerst, dreigt ten prooi te vallen aan intriges, terwijl de heerszuchtige Galten de stad bedreigen.
Titre
Meesters van schaduw
Auteur
Daniel Abraham
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A shadow in summer
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2008
365 p.
ISBN
9789022546819

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 42 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In veel fantasyromans staan tovenaars en hun leerlingen centraal. Aan het einde van een heldhaftig epos zal de leerling beschikken over enorme macht en de wereld redden. In dit eerste deel ontvlucht een jonge veelbelovende leerling (Otah) het strenge trainingskamp van 'de dichters'. Deze dichters hebben een speciale gave: zij kunnen een 'Andat' aan zich binden, waardoor de bevolking wordt beschermd met de bijzondere krachten waar dit wezen over beschikt. Jaren na Otahs vlucht, bevinden we ons opeens in de bedrijvige havenstad Saraykeht. De stad vaart onder de vleugels van haar Andat Zaadloos die hen beschermt tegen de heerszuchtige Galten. Maar hoe lang nog? Er wordt een ingewikkeld web vol intriges gesponnen rondom de dichter die de Andat beheerst. Zal de jonge dichter-in-opleiding Maati ervoor zorgen dat Saraykeht ook in de toekomst beschermd wordt? Hij krijgt in ieder geval hulp van Otah, die hem ooit kort onderwees voor hij wegvluchtte en nu zijn geld verdiend als arbeider. Wordt …Lire la suite

À propos de Daniel Abraham

Daniel Abraham, né le 14 novembre 1969 à Albuquerque au Nouveau-Mexique, est un auteur américain de science-fiction et de fantasy, vivant à Albuquerque au Nouveau-Mexique. Il se sert parfois des pseudonymes M. L. N. Hanover, Daniel Hanover et James S. A. Corey, ce dernier désignant des œuvres écrites en collaboration avec Ty Franck.

Biographie

Œuvres

Série Les Cités de lumière

  1. La Saison de l'ombre, Fleuve noir, 2009 ((en) A Shadow in Summer, 2006)
  2. La S…En lire plus sur Wikipedia