Lilian wordt gestalkt door Blackway, een crimineel die met grof geweld de hele omgeving in zijn greep houdt. Niemand wil haar helpen tot ze de mysterieuze Lester en diens jonge collega Nate ontmoet. Samen begint het drietal een speurtocht naar Blackway.
Langue
Anglais
Éditeur
Three Lines Pictures, [2016]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
ca. 86 min.
Note
Engels gesproken Nederlands ondertiteld
EAN
8712806039062

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 9 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Thriller van Daniel Alfredson (Kidnapping Freddy Heineken; Millennium 2 en 3). Na de dood van haar moeder keert Lillian (Julia Stiles) terug naar haar geboorteplaats aan de noordwestkust. Zonder te weten waarom raakt ze het onderwerp van pesterijen door Blackway (Ray Liotta), een voormalig agent die nu een keiharde crimineel is. Steun van de andere inwoners krijgt ze niet en de sheriff adviseert haar het stadje te verlaten. Lillian besluit echter stelling te nemen tegen de stalker en roept de hulp in van voormalig houthakker Lester (Anthony Hopkins) en zijn jonge, niet zo slimme hulp Nate. De Amerikaanse recensenten zijn negatief: clichématig, zonder glans, zelfs de ervaren Anthony Hopkins kan de film niet redden. Guy Lodge (variety.com) schrijft dat regisseur Alfredson hiermee geen mooie opdrachten binnen zal halen, '(...) though he does bring a certain bleak Scandi-noir gloss to its unspecified slice of the Pacific Northwest (...)'.

À propos de Daniel Alfredson

CC BY-SA 2.0 - Image by

Daniel Alfredson est un réalisateur suédois né le 23 mai 1959 à Stockholm.

Biographie

Filmographie

  • 1993 : Roseanna (vidéo)
  • 1993 : Mannen på balkongen
  • 1997 : Tic Tac
  • 1998 : Rymd
  • 1999 : Straydogs
  • 1999 : Tragique partie de chasse (Dödsklockan) (TV)
  • 2000 : 10:10
  • 2001 : Syndare i sommarsol
  • 2008 : Varg
  • 2009 : Millénium 2 : La Fille qui rêvait d'un bidon d'essence et d'une allumette (Flickan som lekte med elden)
  • 2009 : Millénium 3 : La Reine dans le palais des courants d'air (Luftslottet som sprängdes)
  • 2013 : Echoes from the Dead (Skumtimmen) (également coscénariste)…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions