Bande dessinée
Néerlandais
2012. Als Jack thuiskomt van zijn werk treft hij het levenloze lichaam aan van zijn vrouw Patience. Net nu hun leven eindelijk de goede kant op leek te gaan, stort zijn wereld in. Patience, zijn grote liefde, zwanger van hun eerste kind bovendien, is vermoord. Jack zweert de moordenaar te zullen vinden en haar dood te zullen wreken.

Het jaar 2029. Jack is nog altijd alleen en verbitterd
Titre
Patience
Auteur
Daniel Clowes
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Patience
Éditeur
Amsterdam: Scratchbooks, 2016
177 p. : ill.
ISBN
9789492117458 (hardback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na vijf jaar eindelijk weer een nieuwe graphic novel van een van de grootmeesters in het strip/graphic novelgenre (Eightball, Ghostworld, De ideale man), de veelvuldig bekroonde (onder andere Pen, Eisner, Harvey Awards) Daniel Clowes (1961). Het is 2012: hoofdpersoon Jack heeft zijn leven eindelijk aardig op de rails als het onbegrijpelijke gebeurt: bij thuiskomst van zijn werk treft hij zijn vriendin Patience (zwanger van hun eerste kind) dood aan. Vermoord. De dader wordt niet gevonden. 2029: Jack, nog steeds treurend om zijn geliefde Patience, krijgt een tijdreis-serum in handen en keert terug naar het verleden (2006, 1985) om te proberen de geschiedenis te veranderen zodat Patience in leven blijft. Dat is het begin van een reeks bizarre, psychedelische avonturen waarin al gauw duidelijk wordt dat met de tijd en het verleden niet te spotten valt en die de held, die soms door het verleden raast als een olifant in een porseleinkast, voor moeilijke keuzes stelt. Fraai vormgegeven boek…Lire la suite

À propos de Daniel Clowes

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Daniel Clowes, né le 14 avril 1961 à Chicago, est un auteur américain de bandes dessinées, illustrateur et scénariste.

Comics

Il étudie le dessin de manière plutôt académique à l'Institut Pratt de Brooklyn, mais se considère comme un autodidacte. Ne trouvant pas de travail à New York, il rentre à Chicago et fait ses véritables débuts d'auteur de bandes dessinées dans Love and Rockets no 13 en 1985.

En 1986, il publie son premier comic book chez Fantagraphics Books, Lloyd Llewellyn (6 numéros), qui sera suivi de Eightball (1989), qui paraît toujours et dans lequel seront prépubliées toutes les histoires à présent reprises en albums.

Son dessin précis, ses ambiances fifties, ses aller-retour constants entre thèmes intimistes, fant…En lire plus sur Wikipedia