Bande dessinée
Néerlandais
Eenpagina ballonstrips.
Titre
Wilson
Auteur
Daniel Clowes
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Wilson
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2010
77 p. : ill.
ISBN
9789054922889 (hardback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Verslag van een triest leven. Wilson, gescheiden, werkloos, niet handig in de sociale omgang, is vreselijk alleen. Hij probeert na jaren alsnog contact met zijn vader te krijgen die op sterven ligt. Tevergeefs. Hij gaat op zoek naar zijn ex, papt weer met haar aan, kidnapt samen met haar hun dochter die geadopteerd werd door een rijke familie, en komt in de gevangenis terecht. De ex is niet tegen omgang met hem bestand en pleegt suïcide. Na zes jaar weer vrij, blijkt zijn hond dood te zijn. Hij papt met zijn eenzame buurvrouw aan die dat accepteert bij gebrek aan beter en komt (oud en grijs geworden) er achter dat zijn dochter (die hem eigenlijk niet wil zien) een kleinzoon heeft die hem eigenlijk ook niet wil zien. Kortom: 77 pagina's kommer en kwel. Op iedere pagina hetzelfde thema: Wilson snakt naar een sociaal leven en maakt dat vervolgens zelf door zijn stomme opmerkingen onmogelijk. Treurig en grijs, door een tekenaar in steeds verschillende stijlen uitgebeeld. Soms grappig. V…Lire la suite

À propos de Daniel Clowes

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Daniel Clowes, né le 14 avril 1961 à Chicago, est un auteur américain de bandes dessinées, illustrateur et scénariste.

Comics

Il étudie le dessin de manière plutôt académique à l'Institut Pratt de Brooklyn, mais se considère comme un autodidacte. Ne trouvant pas de travail à New York, il rentre à Chicago et fait ses véritables débuts d'auteur de bandes dessinées dans Love and Rockets no 13 en 1985.

En 1986, il publie son premier comic book chez Fantagraphics Books, Lloyd Llewellyn (6 numéros), qui sera suivi de Eightball (1989), qui paraît toujours et dans lequel seront prépubliées toutes les histoires à présent reprises en albums.

Son dessin précis, ses ambiances fifties, ses aller-retour constant…En lire plus sur Wikipedia