Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Robinson Crusoë

Daniel Defoe (auteur), Maan Jansen (dessinateur)
Robinson Crusoe͏̈ komt na een schipbreuk op een onbewoond eiland terecht, waar hij zich met materiaal van het gestrande schip en met veel vernuft en geestkracht een nieuw bestaan weet op te bouwen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Robinson Crusoë / Daniel Defoe ; ill. van Maan Jansen
Auteur
Daniel Defoe
Dessinateur
Maan Jansen
Titre uniforme
Robinson Crusoe [jeugd]
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Robinson Crusoe
Éditeur
Bilthoven: Solo, 2004 | Autres éditions
123 p. : ill.
ISBN
90-76268-64-9

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 40 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bewerking van de klassieker over Robinson Crusoë die aanmonstert op een schip, schipbreuk lijdt en aanspoelt op een onbewoond eiland. Het verslag van zijn verblijf gedurende achttien jaar is verwerkt in dit verhaal. Met alleen natuurlijke materialen en zonder gereedschap weet hij zich in leven te houden; tot slot gaat hij met een Engels schip in 1701 huiswaarts. Zijn vertrouwen in God is zijn enige steun en stimulans. Eenvoudig verteld verhaal, ietwat plechtstatig van taal. Gebonden boek in een fors formaat met een royale bladspiegel en aardige pentekeningen die het verhaal aanvullen. De bewerking van E. Franck is uitgebreider, maar helaas niet meer leverbaar. Met een inleiding van een pagina en gegevens over de auteur. Een acceptale bewerking voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Daniel Defoe

Daniel Defoe, de son vrai nom Daniel Foe, est un aventurier, commerçant, agent politique et écrivain anglais, né vers 1661 à Londres et mort le 24 avril 1731 dans la Cité de Londres. Il est notamment connu pour être l’auteur de Robinson Crusoé et de Heurs et Malheurs de la fameuse Moll Flanders.

Biographie

Daniel Foe (son nom à la naissance) est probablement né sur Fore Street à Londres, dans la paroisse de St. Giles du borough Cripplegate. La famille de Daniel Defoe (aussi connu sous le nom « Daniel De Foë ») est originaire des Flandres. Son père, James, qui tient une boutique de chandelles dans le quartier populaire de Cripplegate, est un protestant , membre d'une église puritaine, les Presbytériens. En 1673, il confie l’éducation de son fils…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions