Livre
Néerlandais

Wijsheid uit India 365 dagen : spirituele meesters uit India

Danielle Föllmi (auteur), Olivier Föllmi (photographe), Muthusamy Varadarajan (collaborateur)
Spreuken voor elke dag van het jaar bij kleurrijke foto's van het hedendaagse India.
Titre
Wijsheid uit India 365 dagen : spirituele meesters uit India
Auteur
Danielle Föllmi
Photographe
Olivier Föllmi
Collaborateur
Muthusamy Varadarajan
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Sagesses : 365 pensées des maîtres de l'Inde
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2007 | Autres éditions
[700] p. : ill.
ISBN
90-209-5785-6
Placing suggestion
761.2 (SISO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een bundel met spirituele spreuken en gedachten voor elke dag, die verzameld zijn door Boccali, een Italiaanse indoloog. De spreuken zijn ontleend aan de Veda's, de heilige boeken uit India en aan citaten van grote Indiase meesters zoals Vivekananda, Tagore, Krishnamurti en Ghandi. Ze zijn gerangschikt in vijf grote thema's: het heelal, uitsneden van het heelal, één met het heelal, één mensheid en vrijheid. Deze vijf thema's zijn onderverdeeld in negen rubrieken. Elke spreuk op de linkerpagina is vergezeld van een kleurenfoto rechts die een goed beeld geeft van het kleurrijke India van vandaag. Een mooi fotoboek om als bijbel neer te leggen. Oblong formaat. De omslag toont een afbeelding van een koperen kan op een schotel als offerritueel en geschenk. Bevat biografie van in de tekst genoemde personen en een bronverwijzing. Met leeslint.

À propos de Danielle Föllmi

Danielle Pons-Föllmi est un médecin-anesthésiste et auteur, cofondatrice avec son mari Olivier Föllmi de l'organisation non gouvernementale HOPE (Himalayan Organisation for People & Education) et des éditions Föllmi à Annecy.

Biographie

Publications

Elle est l'auteur, avec son mari, d'une douzaine d'ouvrages traduits en sept langues

Les sept volumes qui composent la collection Sagesses de l'Humanité aux éditions de La Martinière paraissent de 2003 à 2009. Les livres donnent lieu à plusieurs expositions, entre autres à Visa pour l’image (Perpignan, 2005 et 2010).

Film

En 2009, la réalisatrice Céline Moulys consacre un film à la vie et à l'œuvre du couple, Föllmi’s Destiny. Le film est sélectionné pour le festival Étonnants voyageurs la même année.

Biblio…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions