Livre
Néerlandais

Kruidige Provence : met Daniëlle op kruidenreis door de Provence

Daniëlle Houbrechts (auteur), Stijn Verdickt (photographe)

Kruidige Provence : met Daniëlle op kruidenreis door de Provence

De eerste keer dat Daniëlle de Provence ontdekte was tijdens een ietwat bewogen huwelijksreis. Daarna was ze er niet meer weg te slaan. Iedereen kan dat algemene Provence-gevoel wel oproepen met zijn typische marktjes, geurende lavendel en tsjirpende krekels. Maar ken je het ware gezicht van de Provence al?
Kruidendeskundige Daniëlle Houbrechts liet de platgetreden paden links liggen en trok
Titre
Kruidige Provence : met Daniëlle op kruidenreis door de Provence
Auteur
Daniëlle Houbrechts
Photographe
Stijn Verdickt
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Linkeroever, 2010
143 p. : ill.
ISBN
9789057203541 (paperback)
Placing suggestion
Frankrijk 995 (SISO) Frankrijk ; Provence (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Zuid-Franse Provence laat niemand onberoerd door haar schoonheid, specifieke producten, typische sfeer van kleine dorpen en stadjes en door haar oude culinaire tradities. Voor kruidenvrouw Daniëlle Houbrechts is het een paradijs waar ze kan dwalen door natuurschoon en zich ten volle kan uitleven in haar zoektocht naar kruiden en bloemen.

Kruidige Provence : met Daniëlle op kruidenreis door de Provence is de neerslag van Houbrechts' reizen. Ze laat de lezer meegenieten van haar tochten door de Provence, proeven van al het lekkers en de streek ontdekken wars van platgelopen paden of dorpen. Houbrechts reist door de vijf departementen die heel verscheiden zijn van elkaar en gaat op zoek naar typische streekproducten zoals lavendel, truffels, zonnebloemen, de typische graansoort épeoutre, druiven en natuurlijk ook de lekker geurende kruiden zoals tijm, rozemarijn en nog een heleboel andere. Over alle producten geeft ze degelijke informatie, tal van weetjes en tips.

Lire la suite
In dit boek laat de Vlaamse kruidendeskundige je kennismaken met de culinaire weelde en het landschap van de Provence. In een eerste deel focust ze op typische (en vaak kruidige) streekproducten, zoals lavendel, truffels, druiven, en kruiden als tijm en rozemarijn. Bij alle producten krijg je degelijke informatie, weetjes en tips. Daarna volgen enkele helder uitgelegde en toegankelijke recepten voor amuses, hoofdgerechten, desserts en drankjes, die telkens worden getoond op een foto. Dit deel wordt ingeleid met informatie over olijfolie, dat een onmisbaar product is bij de bereiding van zowel voor koude als warme bereidingen. Ten slotte bespreekt Houbrechts enkele plaatsen in de Provence die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo neemt ze je mee naar de kruidentuinen in Goude d'Adhémar en Sault, naar markten als die in Forcalquier, en naar pittoreske dorpen en historische gebouwen. Dat alles wordt aangevuld met adressen en een overzichtskaart. Een sfeervol boek voor reizigers en hobb…Lire la suite

Suggestions