Nadat haar vader en broer bij de ramp met Titanic in 1912 zijn omgekomen, besluit een heel jonge vrouw haar leven in dienst te stellen van anderen.
Titre
Een goede vrouw
Auteur
Danielle Steel
Traducteur
Harmien Robroch
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A good woman
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2016 | Autres éditions
304 p.
Date de sortie
01-07-2016
ISBN
9789021018782 (paperback) 9789021019437 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het is 1912 en de 19-jarige Annabelle Worthington leidt een luxe, liefdevol en beschermd leven. Dit verandert echter in een klap als haar vader en broer om het leven komen bij de ramp met de Titanic. Haar moeder overleeft de ramp, maar wordt daarna nooit meer de oude. Ondertussen trouwt Annabelle met de veel oudere Josiah Millbank. Na twee jaar wil haar echtgenoot scheiden omdat hij niet aan de huwelijkse plichten kan voldoen; als Annabelle dit weigert, maakt hij haar het leven in New York onmogelijk. Annabelle vlucht naar Frankrijk waar ze in tijden van oorlog in een ziekenhuis gaat werken. Maar ook daar houdt de tragedie nog niet voor haar op… Wederom een tranentrekker van Danielle Steel. Het boek is vrij saai: weinig dialogen. De schrijfster grijpt vaak terug op zaken die al verteld zijn en zelfs de hoofdpersoon blijft een beetje vlak. Kortom: de schrijfster is niet in topvorm in deze roman. Voor de fans van Danielle Steel zal dat echter geen bezwaar zijn. Paperback, normale druk.

À propos de Danielle Steel

Danielle Steel, née Danielle Fernande Schuelein-Steel le 14 août 1947 à New York, est une romancière américaine. Spécialiste des romans d'amour, elle a signé de nombreux best-sellers.

Biographie

Jeunesse et formation

Danielle Steel est la fille unique de John Schulein-Steel, descendant des fondateurs et fabricants de la bière Löwenbräu, et de Norma da Câmara Stone dos Reis, fille d'un diplomate portugais,. Après le divorce de ses parents en 1955, elle est élevée par des parents à Paris et à New York. À ses 15 ans, elle obtient son baccalauréat du lycée français de New York. En 1963, elle est admise à la Parsons School of Design de New York, elle commence également des études à l'université de New York. Une gr…En lire plus sur Wikipedia