Livre
Anglais

The boy who climbed into the moon

David Almond (auteur), Polly Dunbar (dessinateur)

The boy who climbed into the moon

Public cible:
9-11 ans et plus
Paul (8) woont in de kelder van een flatgebouw. Hij denkt dat de maan een gat is naar de hemel. Samen met de andere flatbewoners probeert hij dit te bewijzen. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Fantaseren
Titre
The boy who climbed into the moon
Auteur
David Almond
Dessinateur
Polly Dunbar
Langue
Anglais
Éditeur
London: Walker Books, 2015 | Autres éditions
155 p. : ill.
ISBN
9781406364439 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 8-jarige Paul woont samen met zijn ouders in een souterrain van een flat. Als hij weer eens schoolziek is, besluit hij de hemel aan te gaan raken. Hoe, dat weet hij nog niet. Tijdens zijn tocht naar boven komt hij vreemde types tegen. Een van hen, Molly, gelooft heilig dat Pauls theorie dat de maan een gat in de hemel is, de wereld kan veranderen. Met behulp van andere flatgenoten zetten ze een trap tegen de maan en kruipt Paul naar boven. Maar klopt zijn theorie wel? Heerlijk fantasierijk en humorvol verhaal over de eenling Paul, die opeens in het middelpunt van de belangstelling komt te staan door zijn theorie. Realiteit en fantasie lopen naadloos in elkaar over. Kleurige, gedetailleerde, beetje kinderlijk aandoende, potlood/waterverfillustraties variërend in grootte. De verschillende personages en hun karakters zijn duidelijk herkenbaar. De auteur is vooral bekend van boeken voor jongeren, waaronder 'Jackdaw summer'* en het verfilmde 'Skellig', waarmee hij verschillende belangri…Lire la suite

À propos de David Almond

David Almond, né le 15 mai 1951 dans le district métropolitain de Gateshead, est un écrivain britannique, auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il a publié plusieurs livres et a reçu de nombreux prix parmi les plus prestigieux à récompenser la littérature de jeunesse, dont la médaille Carnegie et un prix international : le prix Hans Christian Andersen catégorie Écriture.

Quelques prix et distinctions

  • Médaille Carnegie 1998 pour Skellig
  • Prix Hans Christian Andersen catégorie Écriture 2010, pour l'ensemble de son œuvre
  • Prix Sorcières 2011, catégorie Roman adolescent, pour Le Sauvage, illustré par Dave McKean
  • Prix des libraires du Québec section Jeunesse 2017 pour Le Garçon qui nageait avec les pir…En lire plus sur Wikipedia