Livre
Anglais

My dad's a birdman

David Almond (auteur), Polly Dunbar (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Lizzies vader is in de war: hij denkt dat hij een vogel is. Zijn grote droom is meedoen aan de wedstrijd wie de beste Menselijke Vogel is. Vanaf ca. 7 jaar.
Titre
My dad's a birdman
Auteur
David Almond
Dessinateur
Polly Dunbar
Langue
Anglais
Éditeur
London: Walker, 2007
117 p. : ill.
ISBN
9781406304862

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible 0 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na de dood van zijn vrouw is Lizzies vader een beetje in de war. Zijn grote ambitie is een vogel te zijn. Met zijn zelfgebouwde vleugels wil hij meedoen aan de Great Human Bird Competition. Dit rijk geïllustreerde kinderboek is het eerste dat de meer dan eens bekroonde auteur voor jongere lezers heeft geschreven. Het is luchtiger van toon dan zijn andere boeken: er valt veel te lachen, maar wie er gevoelig voor is zal ook een zekere tragiek ontdekken in de vlucht van Lizzies vader voor de werkelijkheid. De illustraties in bonte kleuren dragen bij aan een circusachtige sfeer en worden extra levendig door details in gemengde techniek, zoals uit papier geknipte vogels en vlaggetjes. Hoogtepunt vormen de uitbundig uitgedoste deelnemers aan de vogelwedstrijd. Het resultaat is een vrolijk boek dat echter niet zo bijzonder is als Almonds werk voor oudere kinderen. Zijn koddige personages (zoals de kogelronde Mr Poop), nadrukkelijk gebruik van herhalingen, opsommingen en alliteratie wekken de…Lire la suite

À propos de David Almond

David Almond, né le 15 mai 1951 dans le district métropolitain de Gateshead, est un écrivain britannique, auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il a publié plusieurs livres et a reçu de nombreux prix parmi les plus prestigieux à récompenser la littérature de jeunesse, dont la médaille Carnegie et un prix international : le prix Hans Christian Andersen catégorie Écriture.

Quelques prix et distinctions

  • Médaille Carnegie 1998 pour Skellig
  • Prix Hans Christian Andersen catégorie Écriture 2010, pour l'ensemble de son œuvre
  • Prix Sorcières 2011, catégorie Roman adolescent, pour Le Sauvage, illustré par Dave McKean
  • Prix des libraires du Québec section Jeunesse 2017 pour Le Garçon qui nageait avec les pir…En lire plus sur Wikipedia