Livre
Anglais

A song for Ella Grey

David Almond (auteur)

A song for Ella Grey

Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Tijdens een kampeertocht ontmoeten Claire (17, ik-figuur) en haar vrienden Orpheus, een mysterieuze zwerver die iedereen betovert met zijn muziek. Als Ella meeluisert via Claires mobieltje weten zij en Orpheus dat ze voor elkaar bestemd zijn. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
A song for Ella Grey
Auteur
David Almond
Langue
Anglais
Éditeur
London: Hodder Children's Books, 2015 | Autres éditions
276 p. : ill.
ISBN
9781444922134 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 8 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als Claire (17, ik-figuur) tijdens de paasvakantie met een groep vrienden in de duinen gaat kamperen, mag haar hartsvriendin Ella niet mee van haar overbezorgde ouders. Terwijl de jongelui dansen en zingen op het strand, komen zij in contact met Orpheus, een mysterieuze zwerver die met zijn lier en stem iedereen verleidt. Claire laat Ella via haar mobieltje meegenieten van de betoverende muziek en vanaf dat moment weten Ella en Orpheus dat zij van elkaar houden en bij elkaar willen zijn. Eigentijdse versie van de mythische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice. In poëtische taal schetst de auteur een sfeervol beeld van twee onafscheidelijke vriendinnen, liefde en tragiek, een hechte groep tieners en de winderige kust van Tyneside, doordrenkt met een mysterieuze waas en een dromerige uitstraling. Het boek is opgebouwd uit zes delen die elk beginnen met een soms grillige zwart-wittekening van de natuur. De hoofdpersonages worden geen van allen echt uitgewerkt, maar het verhaal laa…Lire la suite

À propos de David Almond

David Almond, né le 15 mai 1951 dans le district métropolitain de Gateshead, est un écrivain britannique, auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il a publié plusieurs livres et a reçu de nombreux prix parmi les plus prestigieux à récompenser la littérature de jeunesse, dont la médaille Carnegie et un prix international : le prix Hans Christian Andersen catégorie Écriture.

Quelques prix et distinctions

  • Médaille Carnegie 1998 pour Skellig
  • Prix Hans Christian Andersen catégorie Écriture 2010, pour l'ensemble de son œuvre
  • Prix Sorcières 2011, catégorie Roman adolescent, pour Le Sauvage, illustré par Dave McKean
  • Prix des libraires du Québec section Jeunesse 2017 pour Le Garçon qui nageait avec les pir…En lire plus sur Wikipedia