Livre
Néerlandais
FBI-agente Atlee Pine komt 30 jaar na de ontvoering van haar toen 6-jarige tweelingzusje op het spoor van de vermoedelijke dader en ze krijgt vrij om samen met een oude vriend dit spoor na te trekken.
Titre
Daglicht
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Jolanda te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Daylight
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, copyright 2020
398 p.
ISBN
9789400512818 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dertig jaar nadat haar toen zes jaar oude tweelingzusje ontvoerd werd, komt FBI-agente Atlee Pine de naam van de vermoedelijke dader te weten en krijgt ze tijdelijk vrij van haar oversten om dat spoor na te trekken. Wat toen gebeurde lijkt op een wraakactie omdat de moeder van Pine als undercoveragente een maffiabaas de gevangenis in had gekregen. Tijdens haar onderzoek ontmoet ze een oude vriend, speciaal agent in het leger Fuller, die onderzoek doet naar iemand uit dezelfde familie. Samen bijten ze zich vast in de familie Vincenzo maar ontdekken al snel dat er meer aan de hand is. Enkele doden later wordt ook hun leven bedreigd als ze te dicht bij een grootscheepse seks- en chantagezaak op hoog niveau komen. In dit derde deel* van de Atlee Pine-serie wordt de nevenplot van Fuller spannend uitgewerkt met snedige dialogen en veel actie. Het is echter voor de lezer een ontgoocheling dat de zaak van het verdwenen zusje na drie boeken nog niet afgesloten is. Niet zijn beste thriller.

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions