Livre Néerlandais

De geheugenman

David Baldacci (auteur), Jolanda Te Lindert (traducteur)

De geheugenman

David Baldacci (auteur), Jolanda Te Lindert (traducteur)
Genre:
Dans la série:
Na een schietpartij op een school in zijn woonplaats wordt een ex-rechercheur gevraagd aan het onderzoek deel te nemen vanwege zijn scherpe geest en formidable geheugen.
Titre
De geheugenman
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Jolanda Te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Memory man
Éditeur
Amsterdam: Bruna Uitgevers, © 2017
392 p.
ISBN
9789400508705 (paperback)

Aussi en format :

Livre: Néerlandais (autres éditions), Anglais
Livre numérique: Néerlandais
Daisy: Néerlandais
Braille: Néerlandais
Grands caractères: Néerlandais

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 300 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

TOTAL RECALL

De Amerikaanse bestsellerauteur David Baldacci stampt een nieuwe franchise uit de grond. Maak kennis met een ex-flik die - hoe graag hij dat ook zou willen - niet in staat is ook maar iets te vergeten.

Als jonge, beloftevolle footballspeler gaat Amos Decker al in zijn eerste professionele match brutaal onderuit. Na de verschrikkelijke klap, waardoor hij een tijdlang tussen leven en dood zweeft, is zijn brein drastisch veranderd. Decker ontwaakt met synesthesie (zijn zintuigen vermengen zich, waardoor hij bijvoorbeeld in kleuren telt) én met hyperthymesie (een uitzonderlijk, nagenoeg perfect geheugen). Het eerste is vooral vervelend, maar het tweede komt hem goed van pas als politierechercheur in Burlington, een stadje in de Midwest.

Maar die premisse vond David Baldacci nog niet buitengewoon genoeg. De allereerste vaststelling die zijn nieuwe protagonist op de beginpagina van deze kakelverse thrillerreeks maakt, is die van de moorden op zijn schoonbroer, zijn vrouw en zijn dochtertje. Allemaal op dezelfde avond, allemaal in zijn eigen huis. Aanwijzingen zijn er niet en de zaak wordt geklasseerd. Voor Amos Decker is het het trauma te veel: dolgedraaid verlaat hij de politie,…Lire la suite

Amos Decker is een vanwege de onopgeloste moord op zijn vrouw en dochtertje aan lager wal geraakte rechercheur. Terwijl hij nu actief is als privédetective vindt op een school in zijn woonplaats een schietpartij plaats waarbij veel slachtoffers vallen. Vanwege zijn reputatie wordt Decker gevraagd te helpen bij het onderzoek. Als footballprofessional is hij ooit zwaar gewond geraakt waaraan hij een aantal autistische kenmerken heeft overgehouden, waaronder een haast onfeilbaar geheugen. Maar als blijkt dat de moordenaar een persoonlijke vete met hem heeft, kan hij zich niet herinneren ooit iemand gekwetst te hebben. Het wordt een eindeloze speurtocht naar een onzichtbare vijand die Decker en de politie steeds een stap voor lijkt te zijn. De auteur heeft zijn hoofdpersoon overtuigend neergezet inclusief zijn afwijkingen in het autistische spectrum. Dat Baldacci (1960) een goed en spannend verhaal kan vertellen dat weten zijn fans, maar zoals vaker is de ontknoping niet het boeiendste deel.