Twee gedecoreerde CIA-agenten worden door het hoofd van de CIA belast met een geheime en riskante missie als wraak omdat ze in Syrië op eigen initiatief twee CIA-agenten hebben gedood.
Titre
Doelwit
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Jolanda Te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The target
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2018 | Autres éditions
391 p.
ISBN
9789400509528 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In David Baldacci's jongste worp nemen Jessica Reel en Will Robie hun leven weer op na een erg bewogen opdracht in Syrië. Tijdens die missie schoot CIA-agent Reel twee van haar collega's dood nadat ze hun verraad had ontdekt, waarna Robie haar in bescherming nam. Niet iedereen bij de CIA is echter overtuigd van hun gelijk, en dus wordt het hen niet bepaald gemakkelijk gemaakt bij hun volgende missie, die ze in Doelwit tot een goed einde moeten brengen. De voorbereiding alleen al is allerminst een lachertje, en wanneer een oude bekende uit Reels verleden opnieuw opduikt, wordt het helemaal spannend voor de twee CIA-agenten.
Het verhaal van Doelwit steekt stevig in elkaar en leest vlot. De hoofdpersonages krijgen een uitgebreide achtergrond mee en handelen op het scherpst van de snee. Bovendien is het verhaal erg actueel, met heel wat verwijzingen naar personen en gebeurtenissen uit de recente geschiedenis. Tegelijk is dat natuurlijk ook een nadeel, want zo zal Doe…Lire la suite
Derde zelfstandig te lezen deel in de Will Robie-serie. In vorige delen stonden de huurmoordenaars (in dienst van de Amerikaanse overheid) Will Robie en Jessica Reel tegenover elkaar, nu werken ze samen. Van de Amerikaanse president krijgen ze de opdracht het staatshoofd van een vijandelijk land te elimineren. Mislukking staat voor oorlog. Daarom worden ze vooraf uitvoerig gescreend en getest. Een tweede verhaallijn vertelt over de keiharde Noord-Koreaanse Chunch Cha, die in een strafkamp opgroeide en nu in opdracht van haar regering spionnen ontmaskert en landverraders vermoordt. Ze ontmaskert iemand die samenwerkte met de Amerikanen. Daarom krijgt ze opdracht om wraak te nemen op het Amerikaanse plan om de Noord-Koreaanse leider te vermoorden. Robie en Reel moeten dit verijdelen. Een spannend, vlot leesbaar spionageverhaal met veel actie, prima karakterbeschrijvingen, snelle dialogen, korte hoofdstukken en wisselende perspectieven. De stereotiepe beschrijving van het Noord-Koreaanse…Lire la suite

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia