Twee voormalig agenten van de Amerikaanse geheime dienst ontdekken dat er 's nachts in het geheim vliegtuigen landen op het terrein van het geheime trainingscomplex van de CIA.
Titre
Geniaal geheim
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Rogier Van Kappel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Simple genius
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2017 | Autres éditions
422 p.
ISBN
9789400507913 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Geniaal geheim is alweer de derde thriller van succesvol auteur David Baldacci, waarin Sean King en Michelle Maxwell de hoofdrol spelen. Baldacci voerde deze twee personages eerder al op in de bestsellers Onbewaakt ogenblik en Het uur van de zonde. Deze keer overtreft hij echter zichzelf. Niet alleen is Geniaal geheim het beste boek tot nu toe in deze reeks, het is tevens een van de beste, zo niet het beste boek van David Baldacci tout court. Dat komt vooral doordat de auteur, die in Het uur van de zonde een beetje de kans miste om zijn twee hoofdpersonen meer diepgang te geven, daar nu wel volledig in slaagt. Gecombineerd met een forse dosis spanning, is dit boek een uitstekende pageturner.

Michelle Maxwell en Sean King waren beiden in een vorig leven agent bij de Secret Service. Na hun ontslag begonnen ze samen een detectivebureau en voeren elke opdracht als volleerde compagnons samen uit. Ze zijn zeer goed met elkaar bevriend en vertrouwen…Lire la suite
Het duo Sean King en Michelle Maxwell, beiden voormalig agenten bij de Secret Service, hebben een crisis in hun relatie. Maxwell is 'voor haar eigen bestwil' in een inrichting opgenomen nadat zij zich zeer gewelddadig gedroeg in een bar. In de inrichting ontdekt zij enkele duistere zaken. King intussen is ingehuurd om een moord te onderzoeken op een wetenschapper, gepleegd op het terrein van de Farm, het geheime trainingscomplex van de CIA. Deze wetenschapper was werkzaam in het nabijgelegen Babbage Town, een mysterieus complex waar wordt gewerkt aan een uiterst geavanceerde microprocessor. Maxwell verlaat de inrichting en voegt zich bij King. Het duo komt erachter dat er 's nachts in het geheim vliegtuigen landen op de Farm. Bij de hoogbegaafde, autistische dochter van de vermoorde wetenschapper lijken de sleutels te liggen tot alle raadsels. Het duo King en Maxwell trad al eerder op in thrillers van de Amerikaanse auteur (1960). Goedgeschreven, met vaart en spannend. Kleine druk.

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia