Special agent John Puller onderzoekt de doodsoorzaak van zijn tante, die net voor haar dood een brief naar zijn vader stuurde waarin ze meldde dat er mysterieuze zaken plaatsvonden op het strand bij haar woonplaats Paradise in Florida.
Titre
Vergeten
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Jolanda Te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The forgotten
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, 2016 | Autres éditions
399 p.
ISBN
9789400504929 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Vergeten leren we John Puller kennen, een speciaal agent van het Amerikaanse leger, meer bepaald de landmacht. Hij stamt uit een legerfamilie. Zijn vader was generaal vooraleer hij in het veteranenziekenhuis belandde, zijn broer is als soldaat op het slechte pad geraakt en zit zijn straf uit in de staatsgevangenis. John zelf heeft net een gevaarlijke missie achter de rug, die door zijn toedoen tot een goed eind is gebracht, maar die veel slachtoffers geëist heeft. Tijdens zijn vakantie ontvangt zijn dementerende vader een brief van zijn tante Betsy, de zus van zijn vader. Daarin zegt ze onder andere dat er geheimzinnige dingen gebeuren in Paradise, de stad waar ze woont, en dat mensen niet blijken te zijn wie ze zeggen dat ze zijn. John beslist om zijn tante te gaan bezoeken, mede omdat hij haar sinds zijn jeugd niet meer gezien heeft. Aangekomen in Paradise, blijkt dat zijn tante overleden is. Volgens de politie en lokale arts gaat het om een dom ongeluk, maar John voelt da…Lire la suite
Tweede zelfstandig te lezen deel uit de reeks met in de hoofdrol John Puller, een militair agent van een speciale onderzoekseenheid binnen het Amerikaanse leger. Hij is groot, sterk, geweldig met wapens en een briljant onderzoeker. Zijn demente vader ontvangt een verontrustende brief van zijn 80-jarige zus uit Paradise in Florida, waarin ze verwijst naar mysterieuze zaken in de nacht. John gaat op onderzoek uit, maar treft zijn tante dood aan. De politie denkt aan een ongeluk, maar John is ervan overtuigd dat er iets anders aan de hand is en start zijn eigen onderzoek, geholpen door een aantrekkelijke vrouwelijke collega. Tezelfdertijd spoelt een andere grote man letterlijk aan op het strand. Hij heeft een bijzondere missie. Aanvankelijk ontwikkelt het boek zich langzaam door de twee verhaallijnen. Halverwege komen deze samen en komt er veel meer actie. Spannend verhaal met boeiend thema, geschreven in een makkelijke stijl in korte hoofdstukken met vlotte dialogen. Het voorspelbare sl…Lire la suite

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia