Livre
Néerlandais

Marnix Mol heeft lentekriebels

David Bedford (auteur), Rosalind Beardshaw (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Het is lente en Marnix Mol voelt dat hij verliefd is. Hij weet alleen nog niet op wie. Daarom gaat hij op zoek. Prentenboek in oblong met kleine en paginagrote acrylillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Marnix Mol heeft lentekriebels
Auteur
David Bedford 1969-
Dessinateur
Rosalind Beardshaw
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mole's in love
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789052474236
Placing suggestion
Verliefd zijn (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit alleraardigst geïllustreerd prentenboek over een erg beweeglijke jonge mol vertalen de lentekriebels zich in een zoektocht naar de liefde. Marnix Mol weet heel goed hoe de vrouw van zijn leven er uit moet zien: zijn droommolletje heeft een glanzende zwarte vacht, een prachtige roze neus en heerlijk platte voeten. Uiteraard ontmoet Marnix tijdens deze jacht een heleboel dieren die even zachtaardig en lief in beeld worden gebracht. Bij de eerst glanzende zwarte vacht die zijn pad kruist, denkt Marnix de liefde gevonden te hebben. Maar een kusje van het paard ? want dat is het dier dat hij ontmoet ? blaast Marnix op zijn kop in een grote berg bladeren. Niet fijn ? dat is duidelijk te zien aan Marnix' snoetje ?, maar Marnix laat zich niet snel van de wijs brengen. De prachtige roze neus van het varken blijkt ook geen voltreffer, want het doet Marnix in de blubber belanden. De heerlijk platte voeten zijn van de eend, die ook geen partij blijkt te zijn voor de mol. Verdrietig staakt …Lire la suite
Het is lente en Marnix Mol voelt dat hij verliefd is, maar hij weet nog niet op wie. Hij weet wél wat hij zoekt: een glanzende zwarte vacht, een prachtige roze neus en grote platte voeten. Hij ziet alleen zo slecht! Marnix ontmoet driemaal een dier dat een van deze kenmerken heeft, maar ze blijken allemaal te groot. Dan geeft iemand hem een bril cadeau. Oblong prentenboek met een frisse omslag waarop onder andere een vrolijke kordate Marnix en kleurige figuurtjes zoals hartjes, glanzend afgedrukt zijn tegen een matblauwe achtergrond. Per dubbele pagina zijn steeds een of twee sfeervolle verftekeningen te zien. Op de eerste twee staat steeds een detail (een klein en een groter) van een dier. Op de volgende bladzijde het hele beest. Zo maken we kennis met een pony, een varken en een eend. Het eenvoudige verhaal is vooral vrolijk. De herhalingen in de tekst zijn prettig voor jonge kinderen. Er worden verschillende lettertypen gebruikt, soms versierd met zwierige lijnen en hartjes. De kle…Lire la suite

Marnix Mol heeft lentekriebels

Marnix Mol wordt wakker op een mooie lentemorgen en gaat op zoek naar de liefde van zijn leven. Op de boerderij komt hij allerlei dieren tegen: een paard, een varken, een eend ... Die hebben wel één eigenschap die hem bevalt (een glanzende zwarte vacht, een roze neus of grote platte voeten) maar omdat Marnix zo slecht ziet, wordt hij telkens teleurgesteld. Hij gaat treurig op zijn molshoopje zitten en daar hoort hij een stemmetje en krijgt hij een brilletje cadeau. Hij ziet Mimi Mol en ... hij voelt zich plots dolverliefd. Het boek oogt op het eerste gezicht aantrekkelijk. Het is een leuk thema, maar inhoudelijk is de tekst nogal moeilijk voor kleuters en het leest helemaal niet vlot. De lay-out is slordig in elkaar gezet en mee daardoor wordt het een onevenwichtig geheel.


À propos de David Bedford

David Vickerman Bedford (né le 4 août 1937 à Hendon, Londres, mort le 1er octobre 2011) est un compositeur et musicien britannique. Il a travaillé dans le domaine de la musique pop tout comme dans le monde de la musique classique.

David Bedford a notamment collaboré avec Kevin Ayers et Mike Oldfield.

Liens externes

  • Portail de la musique
  • Portail du Royaume-Uni
En lire plus sur Wikipedia