Livre
Néerlandais

Tijgers pizzapartijtje

David Bedford (auteur), Jan Lewis (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Tijgertje leert van alles te eten, als het maar op een pizza geserveerd wordt. Prentenboek met gekleurde tekeningen en flap- en voelelementen. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Dieren, Voeding
Titre
Tijgers pizzapartijtje / David Bedford ; tek. Jan Lewis
Auteur
David Bedford 1969-
Dessinateur
Jan Lewis
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Tiger eats pizza
Éditeur
Houten: Kitt /Unieboek, 2003
[16] p. : ill.
ISBN
90-410-1230-3

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Pizza is het lievelingskostje van Tijger. Eigenlijk eet hij niets anders... Op een dag nodigt hij zijn vriendjes uit om die lekkernij bij hem te komen eten. Maar... de pizza is op en er moeten boodschappen worden gedaan. Samen gaan ze naar de supermarkt. Daar aangekomen blijkt dat Pinguïn verlekkerd is op vis, de giraf gek is op aardbeien en beer liefst spaghetti eet. In het winkelwagentje komen dus -- naast een reuzenpizza -- nog andere lekkere ingrediënten! Thuis maakt mama een heel aparte pizza klaar. Boven op de pizza komen alle gekozen etenswaren. De vier vriendjes smullen van deze ongewone combinatie en vanaf die dag eet Tijger alles... als het maar op een pizza ligt!

Dit voel- en kijkboek biedt veel plezier: de flapjes kunnen worden opgetild, deurtjes gaan open en een draaischijfje in de kassa maakt alles levensecht! Een grappig verhaaltje dat kieskeurige etertjes misschien iets avontuurlijker maakt. [Lydia Herdies]
Tijgertje nodigt z'n vriendjes uit om te komen eten. Tijgertje wil alleen pizza maar z'n vriendjes willen allemaal wat anders. Moeder bedenkt de oplossing zodat iedereen heerlijk eet. Een groot, vierkant 'kijk achter de flapjes- en voelboek' over een zowel voor ouders als voor kinderen zeer herkenbaar thema: weinig tot niets lusten. De oplossing is eenvoudig; alles wordt op de pizza gedaan en meegebakken en opeens is vis of spaghetti wel lekker. Prachtig uitgevoerd boek met vrolijke kleurrijke illustraties waarop veel te zien is en waar alleen moeder en de cassière verkleed zijn als mensen. Op elke bladzij staat iets om te voelen of open te klappen. Leuk is de vondst van het draaien onder de kassa, zodat je precies kunt zien wat er in de supermarkt gekocht wordt. Helaas maken dit soort 'snufjes' het boek nogal kwetsbaar. Op elke bladzijde een vlotte 3- tot 4-regelige tekst in duidelijke zwarte letter wisselend van grootte. Het boek wordt dicht gehouden d.m.v. een zachte tijgerpoot van…Lire la suite

À propos de David Bedford

David Vickerman Bedford (né le 4 août 1937 à Hendon, Londres, mort le 1er octobre 2011) est un compositeur et musicien britannique. Il a travaillé dans le domaine de la musique pop tout comme dans le monde de la musique classique.

David Bedford a notamment collaboré avec Kevin Ayers et Mike Oldfield.

Liens externes

  • Portail de la musique
  • Portail du Royaume-Uni