Livre
Néerlandais

Aarde

David Burnie (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Informatie over het leven op aarde en de manieren waarop dat beschermd kan worden. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Aarde, Ecologie
Titre
Aarde
Auteur
David Burnie
Langue
Néerlandais
Titre original
Earth watch
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2001
60 p. : ill.
ISBN
90-209-4260-3
Placing suggestion
570.3 (SISO) Milieuproblemen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In een uitermate aantrekkelijke verpakking biedt deze ecogids jongeren achtergrond om "de wereld waarop we wonen (te) beschermen -- voor onszelf en voor toekomstige generaties". Naast "actuele thema's, uitgelegd door milieudeskundigen" vind je ideeën "hoe je een actieve rol kunt spelen" en zijn er "experimenten waarmee je ervaring uit de eerste hand opdoet met enkele van de wetenschappelijke kwesties. 'Dag uit het leven'-dagboeken beschrijven het werk van deskundigen in het veld en brieven van jongeren overal ter wereld geven een beeld van hun zorg om het milieu". Informatie allerhande vormt de hoofdbrok en het vertrekpunt van elke dubbele pagina rond een bepaald thema, maar het is allerminst de bedoeling van de auteurs en bedenkers van deze reeks 'Ecogids' om deze droog door te geven. De informatie is begrijpelijk verwoord en aangevuld met een grote dosis beeldmateriaal, getuigenissen, opdrachten en tips om het allemaal dichter bij de lezers te brengen. Je voelt je daardoor echt aan…Lire la suite
Dit boek heeft tot doel de jeugd te motiveren om de aarde met flora en fauna te beschermen. Actuele thema's worden uitgelegd, eenvoudige experimenten worden verklaard, vele praktische tips worden aan de hand gedaan en de belangrijkste milieuorganisaties en websites worden vermeld. Vele aspecten komen aan bod. De uiterlijke verzorging, de vele prachtige kleurenfoto's, tekeningen, diagrammen, tabellen enz. en bovendien de diverse lettertypes, het kwaliteitspapier, de harde omslag en meerkleurendruk pleiten voor dit boek. De soms belabberde vertaling, de voor jeugdigen te moeilijke teksten zonder een begrippenlijst en de niet altijd overzichtelijke pagina's vormen een bezwaar bij het lezen van dit werk. Verder compleet met alle essenties! Ecogids Aarde is een niet altijd even beste vertaling van een actuele Engelse uitgave, die vooral door zijn zeer goede verzorging en vele fraaie illustraties de wat oudere jeugd de vele milieuproblemen onder ogen wil laten zien. Vanaf ca. 11 jaar.