Bande dessinée
Néerlandais

Enigma

David Etien (dessinateur), Béka (scénariste)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Berlijn, 1938. Duitse ingenieurs stellen Enigma voor, een codeermachine die boodschappen zo opstelt dat ze niet ontcijferd kunnen worden. Een uitvinding die de nazi’s in staat moet stellen de oorlog te winnen… Juni 1940. Duitsland is Frankrijk en België binnengevallen, en beide landen hebben gecapituleerd. In het kasteel van Rommelgem ontvangt de graaf, een jonge wetenschapper gespecialiseerd in p
Titre
Enigma
Dessinateur
David Etien
Scénariste
Béka
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Enigma
Éditeur
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Dupuis, 2019
64 p. : ill.
ISBN
9789031437207 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De oudere graaf van Rommelgem speelt vaak een belangrijke rol in de avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot. Dit album, dat zich in 1940 afspeelt, gaat over de belangrijke rol die de jonge graaf speelde in het decoderen van het Duitse geheimschrift dat met hulp van de Enigma-machine tot stand kwam. Hij vertrekt uit het bezette België naar Engeland waar hij samen met een jonge Schotse vrouw aankomt op het landgoed van Bletchly. Daar maken zij kennis met Alan Turing die zij gaan assisteren bij het maken van de eerste computer. Omdat zij het gevoel hebben dat zij tegengewerkt worden, zoeken zij Winston Churchill op die hun zijn zegen geeft om samen met Ian Fleming op het kasteel van de graaf in België een andere Enigma-machine van de Duitsers te stelen. De tekeningen met realistische decors en karikaturale mensen met de juiste inkleuring maken het verhaal een genot om naar te kijken. Kortom, een heerlijke strip, vol goed gelukte vondsten en met de juiste technische onderbouwing van het Du…Lire la suite

À propos de David Etien

David Etien, né en 1981, est un dessinateur coloriste français de bande dessinée.

Biographie

David Etien a suivi un BTS en communication visuelle. Il rencontre Jean-Blaise Djian, qui lui fournit l'occasion de réaliser ses premiers albums : la trilogie Chito Grant. En parallèle, l'artiste reçoit une formation en animation à l'École des Gobelins. Il participe ensuite au dessin animé Persépolis. Djian lui présente Olivier Legrand.

Etien étant « fasciné par la période victorienne », les auteurs entament la série Les Quatre de Baker Street, qui compte 7 albums en 2018 ; le septième, L'Affaire Moran, attire des critiques positives sur BD Gest.

Étien remporte le Veau d'Or du 13e festival Des Planches et des Vaches en avril 2014 et devient le président de la 14éme édition en avril 2015.

En 2017, il confirme son affiliat…En lire plus sur Wikipedia