Blu-ray
Anglais

The devil wears Prada

David Frankel (directeur), Anne Hathaway (acteur), Meryl Streep (acteur)
Een jonge medewerkster van een vooraanstaand modeblad in New York merkt dat de omgangsvormen er minder elegant zijn dan de kleding
Sujet
Mode
Titre
The devil wears Prada
Directeur
David Frankel
Acteur
Anne Hathaway Meryl Streep Simon Baker 1969- Stanley Tucci Emily Blunt
Antécédent bibliographique
Lauren Weisberger
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2008
1 blu-ray
Date d'enregistrement
2006
Durée
ca. 110 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits
EAN
8712626038955

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse satire/komedie uit 2006 van David Frankel (Sex and the city), met Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt e.a. Gebaseerd op de autobiografische roman van Lauren Weisberger die assistente was van Anne Wintour bij Vogue. In de film gaat het om Andy Sachs die assistente wordt van de invloedrijke en duivelse hoofdredactrice Miranda Priestly (Streep) in de New Yorkse modewereld. Andy, die niet erg modegevoelig en vrij onhandig is, is een vreemde eend in de bijt in de wereld van haute couture. Zij gebruikt deze baan als carrièrestap om professioneel journaliste te worden en heeft het zwaar om zich te handhaven. David Sneek (Volkskrant 12-10-'06): 'De satire werkt uiteindelijk alleen in de details van de schitterende performance van Streep: de koele hooghartigheid die ze toont door een zonnebril op of af te zetten, de bestudeerde elegantie waarmee ze haar limousine in- of uitstapt.' Bianca Stigter (NRC 11-10-'06): 'Op het punt van de kostuums (…) stelt het overigens amusante The…Lire la suite

À propos de David Frankel

CC BY 2.0 - Image by Canadian Film Centre from Toronto, Canada

David Frankel (né le 2 avril 1959 à New York) est un réalisateur américain. Il est connu pour avoir réalisé deux adaptations de best-sellers au cinéma : Le diable s'habille en Prada et Marley & Moi, qui connaissent des succès.

Filmographie

Comme scénariste

  • 1992 : Grapevine (série télévisée)
  • 2000 : Grapevine (série télévisée)

Comme réalisateur

  • 1989 : Doctor Doctor (série télévisée)
  • 1992 : Grapevine (série télévisée)
  • 1995 : Miami Rhapsodie (Miami Rhapsody)
  • 1996 : Dear Diary (pilote TV, court-métrage)
  • 1998 : De la Terre à la Lune (…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions