Een Amerikaanse stratege is ingehuurd voor advies aan een Boliviaanse presidentskandidaat. Zij merkt spoedig dat haar aartsrivaal uit het verleden steun verleent aan een kandidaat van de oppositie.
Titre
Our brand is crisis
Directeur
David Gordon Green
Compositeur
David Wingo
Acteur
Sandra Bullock Billy Bob Thornton Anthony Mackie
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
103 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888220948

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Politieke satire van David Gordon Green (Joe; Prince Avalanche), geïnspireerd op een gelijknamige documentaire uit 2005 over de Amerikaanse bemoeienis met de presidentsverkiezing in Bolivia van 2002. De Boliviaanse presidentskandidaat Pedro Castillo huurt een Amerikaans campagnebureau in om hem te helpen de verkiezingen te winnen. Campagneleider wordt Jane Bodine (Sandra Bullock), een doorgewinterde strateeg wiens laatste klus rampzalig verliep. De andere kandidaat wordt geadviseerd door Pat Candy (Billy Bob Thornton), ook een Amerikaan en haar aartsrivaal uit het verleden. Beide campagneleiders halen alle vuile trucs uit de kast, zonder zich echt in het land of de kandidaten te verdiepen. Peter Debruge (variety.com) prijst de sterke rol van Bullock, 'easily one of the best female roles of the last 10 years', maar vindt het verhaal wat rommelig.

À propos de David Gordon Green

CC BY-SA 2.0 - Image by GabboT

David Gordon Green est un réalisateur américain né le 9 avril 1975 à Little Rock (Arkansas).

Biographie

Filmographie

  • 1997 : Pleasant Grove (court-métrage)
  • 1998 : Physical Pinball (court-métrage)
  • 2000 : George Washington
  • 2003 : All the Real Girls
  • 2004 : L'Autre Rive (Undertow)
  • 2007 : Snow Angels
  • 2008 : Délire Express (Pineapple Express)
  • 2009-2013 : Kenny Powers (Eastbound And Down) (série télévisée) (12 épisodes)
  • 2011 : Votre Majesté (Your Highness)
  • 2012 : Baby-sitter malgré lui (The Sitter)
  • 2013 : Prince of Texas (Prince Avalanche)
  • 2014 : Joe
  • 2014 : Manglehorn…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions