Livre
Néerlandais

De Vaticaanmoorden

Autre titre De Vaticaanse moorden

David Hewson (auteur), Ineke Van den Elskamp (traducteur)

De Vaticaanmoorden

Autre titre De Vaticaanse moorden

Genre:
Wanneer in Rome een seriemoordenaar actief is die de vroege martelaars van het christendom imiteert, leidt het spoor al gauw naar het Vaticaan.
Titre
De Vaticaanmoorden
Autre titre
De Vaticaanse moorden
Auteur
David Hewson
Traducteur
Ineke Van den Elskamp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A season for the dead
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2018 | Autres éditions
413 p.
ISBN
9789022584187 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Professor Sara Farnese is getuige van de moord op een collega. Zijn laatste cryptische woorden leiden haar samen met Nic Costa en Luca Rossi naar een nabije kerk waar twee gruwelijk gefolterde lijken liggen.

Enkele moorden later lijkt de seriemoordenaar zich te laten inspireren door schilderijen van Caraveggio, die het levenseinde van katholieke martelaren op doek heeft gezet. Costa en Rossi weten alleen dat de dader de gewezen minnaars van Farnese een voor een wil elimineren. De jonge ambitieuze Costa, kenner van de Caraveggioschilderijen in de Romeinse kerken, en de wijze maar uitgebluste Rossi krijgen niet alleen af te rekenen met een hoofdcommissaris die niet zuiver op de graat lijkt. De machtsstrijd tussen de Italiaanse politie en de Vaticaanse Zwitserse Garde bemoeilijkt het onderzoek ook.

Debuutroman van een Engelse reisjournalist en Romekenner. Het is schitterend om te lezen hoe hij de lezer meeneemt naar duistere, ongekende maar boeiende hoekjes van Rome. Maar i…Lire la suite
Deel van een serie in Rome spelende thrillers rond de jonge Italiaanse politieman Nic Costa. Het verhaal hakt er al gelijk goed in: de jonge universitaire docente Sara Farnese (specialiteit: vroege christendom), aan het werk in de Vaticaanse bibliotheek, wordt opgeschrikt als een collega van de universiteit, verward, met een pistool in de hand, een bloederige mensenhuid op haar bureau deponeert en luid roept 'Het bloed van de martelaren is het zaad van de kerk!' Even later wordt hij door de toegesnelde Zwitserse Garde doodgeschoten. In een naburige kerk worden nog twee lijken gevonden. Rechercheur Nic Costa krijgt de zaak in onderzoek, er volgen nog meer bloederige moorden en de sporen wijzen naar het Vaticaan, dat niet erg meewerkt, en naar schilderijen van martelaren van de zestiende-eeuwse kunstenaar Caravaggio. De invloed van Dan Brown is duidelijk en ook hier komt het Vaticaan er niet goed vanaf. Een goed geschreven, mooi opgebouwde, spannende sfeervolle thriller, met de jonge Ni…Lire la suite