Als tijdens de Tweede Wereldoorlog de geallieerden in Zuidoost-Azie͏̈ in handen vallen van de Japanners, worden ze te werk gesteld aan de Birma-spoorweg en ondergaan zij een keiharde behandeling
Titre
To end all wars / dir. by David L. Cunningham ; screenplay by Brian Godawa
Directeur
David L. Cunningham
Scénariste
Brian Godawa
Antécédent bibliographique
Ernest Gordon
Compositeur
John Cameron
Acteur
Robert Carlyle Kiefer Sutherland 1966-
Langue
Anglais
Éditeur
Indies Home Entertainment, 2003
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2001
Durée
115 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8714025504765

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 16 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse verfilming van de autobiografie 'Miracle on the river Kwai' van Ernest Gordon, geregisseerd door David L. Cunningham in 2001. Met Robert Carlyle en Kiefer Sutherland. Als tijdens de Tweede Wereldoorlog het geallieerde leger, het 69th Scottish Regiment, in Singapore in handen valt van de Japanners, worden zij als krijgsgevangenen overgebracht naar een kamp in de jungle van Zuidoost-Azië. Zij moeten werken aan de Birmaspoorweg en ondergaan een keiharde behandeling van de Japanners. Political Film Society heeft de film genomineerd voor drie Awards en noemt de film een pleidooi voor het respecteren van mensenrechten in oorlogstijd. Kevin Thomas (Los Angeles Times,i): 'There's potentially a much stronger film in the memoirs of Ernest Gordon (...) but its adapter Brian Godowa, and director David L. Cunningham take a relentlessly straight-on, by-the-book approach to a story rich in possibilities for complexity and irony.'

À propos de David L. Cunningham

David L. Cunningham est un réalisateur, producteur et scénariste américain né le 24 février 1971 à Lausanne en Suisse.

Biographie

Filmographie

comme réalisateur

  • 1991 : The Pitcairn Story: Mutineers in Paradise (TV)
  • 1992 : Target World (TV)
  • 1993 : Passport to the World (TV)
  • 1995 : Pacific Mercy Ships (TV)
  • 1996 : Walkabout Australia (vidéo)
  • 1996 : Baja 1000
  • 1998 : Beyond Paradise
  • 1999 : The Dream Center: Hope for the Inner City
  • 2001 : Chungkai, le camp des survivants (To End All Wars)
  • 2005 : La Petite Maison dans la prairie (feuilleton TV)
  • 2006 …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions