Livre
Néerlandais

Wat ons niet zal doden

David Lagercrantz (auteur), Geri De Boer (traducteur)
Hacker Lisbeth Salander en journalist Mikael Blomkvist van het blad Millennium komen terecht in een web van internationale intriges rond cybercrime en kunstmatige intelligentie.
Titre
Wat ons niet zal doden
Auteur
David Lagercrantz
Traducteur
Geri De Boer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Det som inte dödar oss
Éditeur
Amsterdam: Signatuur, 2018 | Autres éditions
448 p.
Note
De Millennium-serie is een voortzetting van de Millennium-trilogie van Stieg Larsson (1954-2004)
ISBN
9789056726171 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 300 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De vloek van deel vier

'Millennium 4' staat er op de rug. En 'Het vervolg op Stieg Larssons Millennium-serie' op het voorplat.Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz is echter niet het vervolg waarop de miljoenen lezers die de trilogie verslonden zitten te wachten.

In 2004 stierf de Zweedse journalist Stieg Larsson (50) aan een hartaanval. In de lade van zijn bureau lagen drie voltooide misdaadromans en aanzetten tot wat uiteindelijk een tiendelige reeks had moeten worden. De publicatie van de Millenniumtrilogie was, na Dan Browns Da Vinci code, de tweede mondiale literaire hype van deze eeuw. Daarna volgden succesvolle films. Het resultaat was dat de boeken van Larsson een fortuin hebben opgebracht. Toen begon het gevecht om zijn erfenis. Larssons partner Eva Gabrielsson had geen recht op het geld omdat het koppel niet wettelijk getrouwd was. Dus gingen de rechten en de royalty's naar Larssons vader en broer. Gabrielsson weigerde Larssons plannen voor de volgende delen van de reeks vrij te geven. Daarop zochten vader en broer een auteur om een vierde deel te schrijven. Het boek verscheen wereldwijd op 27 augustus. De hype is absoluut overbodig, Wat ons niet zal doden is een de moeite niet waard.

De auteur, David Lagercrantz (53), de ma…Lire la suite

Het vervolg op de wereldberoemde ‘Millennium’-serie van de in 2004 overleden Zweedse auteur Stieg Larsson, waarin hacker Lisbeth Salander en journalist Mikael Blomkvist weer de hoofdrol spelen. Geschreven met instemming van de erven van Larsson maar fel bestreden door diens toenmalige vriendin Eva Gabrielsson. De aantekeningen voor vervolgdelen, in bezit van Gabrielsson, konden dan ook niet worden gebruikt. Journalist/schrijver David Lagercrantz kreeg van de erven de vrije hand. In het verhaal komen Blomkvist en Salander via professor Frans Balder, specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie, terecht in een web van internationale intriges rond cybercrime en kunstmatige intelligentie waarin de Zweedse geheime dienst, de Russische maffia, Silicon Valley-spionnen en de Amerikaanse NSA een rol spelen. Er is ook een hoofdrol weggelegd voor het hoogbegaafde autistische zoontje van Balder en daarnaast duikt de tweelingzus van Salander op. Los gezien van de vorige delen zeker een s…Lire la suite

À propos de David Lagercrantz

CC BY-SA 3.0 - Image by Frankie Fouganthin

David Lagercrantz, né le 4 septembre 1962 à Solna, est un journaliste et auteur de best-sellers suédois, connu notamment pour avoir écrit une biographie de Zlatan Ibrahimović ainsi que les romans policiers Ce qui ne me tue pas, La Fille qui rendait coup pour coup et La Fille qui devait mourir, suites de la série littéraire Millénium de Stieg Larsson.

Vie familiale et personnelle

David Lagercrantz a grandi dans les principaux cercles journalistiques et intellectuels de Suède. Il a pour parents l'éditeur et professeur de littérature suédois Olof Lagercrantz et son épouse Martina Ruin, fille du philosophe Hans Ruin. Il grandit à Solna et à Drottningholm près de Stockholm, avec ses frères et ses sœurs, dont fait partie l'actrice et diplomate Marika Lagercrantz. La famille descend d'une branche …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions