Livre
Néerlandais

Hallo, Dorus!

David Melling (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Beer Dorus is dol op knuffelen. Elke morgen begint hij met een grote goedemorgenknuffel. Dan gaat hij ontbijten, spelen, eten en in bad. En wat doet hij voor het slapengaan? Vierkant hardkartonnen prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Hallo, Dorus!
Auteur
David Melling
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hello, Hugless Douglas!
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2014
[14] p. : ill.
ISBN
9789000333073 (hardback)
Placing suggestion
Dagelijks leven (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Prentenboek over een dag uit het leven van Dorus de knuffelgrage beer. Van opstaan, ontbijten, spelen met zijn vriendjes tot weer gaan slapen: alles passeert kort de revue. Het is meer een aaneenschakeling van grappige situaties dan een echt verhaal. Er zit veel humor in de tekst, de gekozen typografie en in de tekeningen. De met o.a. aquarelverf en krijt ingekleurde pentekeningen in mooie kleuren, geven de sfeer van de bijbehorende tekst goed weer. Op de laatste dubbele pagina staan geïllustreerde voorbeelden van fijne, grappige knuffels, zoals de pyjama-knuffel en de onderstebovenknuffel. Vierkante uitgave in hardkarton met twee afgeronde hoeken uit de serie over Dorus de aandoenlijke beer, bekende van diverse prentenboeken. Op de voorkant een tekening van Dorus en zijn vrienden. Lief, vrolijk boekje om voor te lezen en te bekijken. Vanaf ca. 2 jaar.

Hallo Dorus!

Dorus houdt van knuffelen en van zijn knuffelvrienden. Dat is in de eerste plaats zijn slim knuffelkonijn en dan zijn er nog de stuiterende Grappige konijntjes en de schaapjes. En Dorus houdt ook heel veel van honing. In dit boekje beleven de peuters een dag in het gezelschap van Dorus en zijn vrienden. Het is heerlijk om wakker te worden met een 'Grote, Grote Goedemorgen-Knuffel'. Na het ontbijt (lekker kleverig) en het aankleden poetst Dorus zijn vacht en zijn tanden en gaat hij buiten spelen. Hij speelt met de grappige konijnen en het gaat er wild aan toe. Dan gaat hij naar de rustige schaapjes en ze helpen elkaar met appels plukken. Na een drukke dag gaat hij in het bad en daarna met stapels boeken onder de arm naar bed, want Dorus is niet alleen een grote snoeper, hij leest ook heel graag. Maar het meest houdt hij van knuffelen. Het boekje eindigt met elf fijne knuffels o.a een onderstebovenknuffel, een zijaanzijknuffel, een verjaardagsknuffel ... en een boekenknuffel. De illu…Lire la suite