Livre
Néerlandais

Ik wil een knuffel

David Melling (auteur), Rindert Kromhout (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Beer Dorus wil heel graag een knuffel. Op zoek dan maar. Hij probeert verschillende dingen (een grote steen, een stekelige boom) uit, maar die werken niet zo goed mee. Prentenboek met paginagrote en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Knuffelen
Titre
Ik wil een knuffel
Auteur
David Melling
Traducteur
Rindert Kromhout
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hugless Douglas
Édition
5
Éditeur
Houten: Van Goor, 2014 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
9789047513278 (hardback)
Placing suggestion
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dorus is een bruine beer, die na een lange winterslaap in de lente wakker wordt en snakt naar een knuffel. Vol vertrouwen gaat hij op zoek: hij probeert een sneeuwbal, een boomstam en een zacht bed van bladeren, maar echt goed knuffelen kan hij hiermee niet. Dan graait hij een arm vol schapen bij elkaar, maar daar zijn die diertjes helemaal niet gelukkig mee. Ook de uil wil helemaal niet uit zijn slaap geknuffeld worden. Zelfs het konijn blijkt geen knuffelaar, maar het wil Dorus wel helpen bij zijn zoektocht. En gelukkig weet het precies wie wel geïnteresseerd is in een hele dikke knuffel van Dorus… Mama beer blijkt de grootste en warmste armen van de hele wereld te hebben.
Ik wil een knuffel is een archetypisch verhaal waarin de hoofdfiguur op zoektocht trekt en eerst een aantal foute keuzes maakt, om uiteindelijk toch bij zijn doel te komen. Ook al is dit gegeven niet nieuw, toch valt Ik wil een knuffel op, vooral dan omwille van de humoristische prenten. David M…Lire la suite
Beer Dorus heeft bij het ontwaken grote behoefte aan een knuffel. Op zoek dan maar. Hij probeert verschillende dingen uit, ook al lenen die zich op het eerste oog niet zo tot knuffelen: een zware steen (knuffels zijn groot), een stekelige boom (knuffels zijn lang), een bed bladeren (knuffels zijn zacht). Uiteindelijk dient zich een konijn aan dat weet waar Dorus de allerbeste knuffel kan halen. Dit prentenboek zit vol humor, zowel in de tekst vol typografische effecten als in het beeld: paginagrote illustraties, soms meerdere kleine op een pagina, bestaande uit dunomlijnde aquarellen in mooie kleuren. Op de laatste dubbele pagina demonstreren de schapen en het konijn veertien soorten knuffels, waaronder de Groepsknuffel, de Billetjebilletjeknuffel en de Kommaarhalenknuffel. Op het omslag staat de aandoenlijke beer groot afgebeeld in een van zijn knuffelpogingen. Aanstekelijke uitgave die veel reacties zal uitlokken. Vanaf ca. 4 jaar.

Ik wil een knuffel

Het verhaal begint al op de titelpagina. Je ziet schaapjes spelen met een konijn en vanachter een rots komt een ZZZZZZZZZzzzzzzzz-geluid. Op een mooie ochtend in de lente klonk er een grote GAAAAAP uit een diepe donkere grot. Het is Dorus, een bruine beer, die ontwaakt uit zijn winterslaap. Hij knipt het licht aan en zegt: 'IK WIL EEN KNUFFEL!'. Hij maakt zich klaar en gaat op zoek. (Grappig detail: om te slapen draagt Dorus een pyjama en om naar buiten te gaan alleen een sjaal.) Dorus gaat op zoek naar een knuffel. Een knuffel moet groot zijn, denkt hij, maar het rotsblok is te hard en te zwaar. Iets langs dan? Maar de boom zit vol splinters. Iets zachts dan misschien? Hij neemt een heel pak bladeren; daar wriemelt van alles in en het bladerpak gaat er vandoor. Je ziet twaalf oogjes en zestien pootjes, maar wat er in zit, daar heb je het raden naar. Wanhopig loopt Dorus een kudde schapen na. Hij graait er een hoop bijeen maar de schapen vinden dat niet prettig.
Is er dan nergen…Lire la suite

Suggestions