DVD
Néerlandais
Ben (13) heeft domme dingen gedaan en om niet in de gevangenis te komen gaat hij een tijdje bij z'n opa wonen op de boerderij. Daar krijgt hij een hond en leert veel. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Straffen, Arbeid
Titre
Smitty
Directeur
David Mickey Evans
Acteur
Peter Fonda Mira Sorvino Louis Gossett (jr)
Compositeur
Phil Marshall
Langue
Néerlandais
Éditeur
Bright Vision, 2011
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 90 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8714025518762

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 36 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Door omstandigheden moet de 13-jarige stadsjongen Ben (Brandon Tyler Russell) een tijdje bij zijn opa op de boerderij in Iowa gaan wonen; de twee hebben elkaar nog nooit gezien. De rechtlijnige opa (Peter Fonda) weet het recalcitrante gedrag van zijn kleinzoon in goede banen te leiden en de jongen verantwoordelijkheid bij te brengen. Zo krijgt Ben de zorg over een eigen hond en moet hij gaan werken bij de sympathieke oude Smitty om een gitaar te kunnen kopen. De film heeft meerdere verhaallijnen; de band tussen de hond en de jongen is er één van. Er is oog voor ethische vraagstukken en begrip voor menselijke tekortkomingen op een realistische en een begrijpelijke manier. Het overlijden van de oude Smitty zal ook de kijker niet onberoerd laten. Deze oorspronkelijk Amerikaanse film van regisseur David Mickey Evans won enkele prijzen zoals de Young Artist Awards voor Russell. Inleefbare, gevoelige, Nederlands ingesproken jeugdfilm; vanaf ca. 8 jaar.

À propos de David Mickey Evans

David Mickey Evans est un réalisateur, scénariste, acteur et producteur de cinéma américain né le 20 octobre 1962 à Wilkes-Barre, Pennsylvanie (États-Unis).

Biographie

Filmographie

comme réalisateur

  • 1992 : Le Rêve de Bobby (Radio Flyer)
  • 1993 : Le Gang des champions (The Sandlot)
  • 1996 : Président junior (First Kid)
  • 2000 : Beethoven 3 (Beethoven's 3rd) (vidéo)
  • 2001 : Beethoven 4 (Beethoven's 4th) (vidéo)
  • 2003 : Sexe, Lycée et Vidéo (After School Special)
  • 2003 : Un bateau de rêve (Wilder Days) (TV)
  • 2005 : Le Retour du gang des cha…En lire plus sur Wikipedia