Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De geestverwantschap : roman

David Mitchell (auteur), Aad Van der Mijn (traducteur)
Negen mensen in heel verschillende omstandigheden en tijden in o.a. Europa en Azie͏̈ worden geconfronteerd met de gevolgen van de daad van een gedreven mens.
Titre
De geestverwantschap : roman
Auteur
David Mitchell 1969-
Traducteur
Aad Van der Mijn
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Ghostwritten
Éditeur
Amsterdam: Meulenhoff, 2018 | Autres éditions
451 p.
ISBN
9789029092890 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

David Mitchell (geb. 1969) debuteerde met de roman De geestverwantschap, wat hem de Mail on Sunday/John Llewelyn Rhys Prize en een nominatie voor de Guardian First Book Award opleverde. Het gaat om een reeks los verweven verhalen gepresenteerd als een roman in negen delen. Toeval en synchroniciteit zorgen voor narratieve doorsteken van het ene plot naar het andere. Dat resulteert in een wervelende kettingreactie die ons langs tientallen levens en plots van Oost naar West voert, van Japan naar New York. Als een bovennatuurlijke parasiet graaft de schrijver zich bij zijn protagonisten in en laat zich door de toevalligheden meevoeren. Mitchells tweede roman, het voor de Booker Prize 2001 genomineerde number 9 dream speelt zich volledig af in Japan. Een combinatie van surreële detective, bildungsroman en een zorgvuldig portret van de Japanse cultuur. Op een speelse manier geeft Mitchell met zijn werk het genre roman een nieuwe inhoud. [Kris van Zeghbroeck]
De debuutroman van de jonge Engelse schrijver (1970) wiens (inmiddels ook vertaalde) tweede roman 'Number9dream' genomineerd werd voor de Booker Prize. Zijn eerste boek valt uiteen in negen hoofdstukken, elk bevolkt met aparte personages, boeiende intriges en dikwijls exotische locaties (Londen, Hong Kong, Okinawa, Mongolië, St Petersburg); na verloop van tijd blijken echter sommige figuren en gebeurtenissen ook in andere verhalen te figureren. De bedoeling van de schrijver lijkt te zijn aan te tonen dat geen enkele gebeurtenis een incident kan zijn, maar dat alles met alles samenhangt en dat geen enkel mens een eiland is. Om de hoofdstukken op deze wijze met elkaar te verbinden is een zeer oplettende lezer nodig, die het boek bovendien vermoedelijk wel twee keer zal moeten lezen; voor wie het verband niet ziet, blijft echter een negental uitstekende verhalen over die merendeels bijzonder fascinerend zijn. Een gedurfde, intrigerende en soms aangrijpende roman (of verhalenbundel), zeer…Lire la suite

À propos de David Mitchell

CC BY 2.5 - Image by Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

David Mitchell, né le 12 janvier 1969 à Southport, est un romancier anglais.

Biographie

David Mitchell est né à Southport, dans le Merseyside, en Angleterre et a étudié la littérature anglaise et américaine à l'Université du Kent avant de poursuivre par un Master of Arts en littérature comparée.

Il a vécu un an en Sicile, puis a déménagé à Hiroshima, où il a enseigné l'anglais technique à des étudiants pendant 8 ans, avant de retourner en Europe pour s'installer en Irlande, où il habite actuellement avec sa femme japonaise, Keiko, et leurs deux enfants.

Le premier roman de Mitchell, Écrits fantômes, a remporté le prix John-Llewellyn-Rhys (prix récompensant le meilleur ouvrage de littérature britannique écrit par un auteur de moins de 35 ans).

Ses deux romans suivants, number9dream, inédit en français,…En lire plus sur Wikipedia