Livre
Anglais

Sweet sorrow

David Nicholls (auteur)
Als de 16-jarige Charlie na de scheiding van zijn ouders de cultureel ontwikkelde leeftijdsgenote Fran(ces) Fisher ontmoet en zij hem uitdaagt mee te doen met een theatergroep die Romeo en Juliet voorbereidt, zal dat zijn leven veranderen.
Titre
Sweet sorrow
Auteur
David Nicholls 1966-
Langue
Anglais
Éditeur
London: Hodder, 2020 | Autres éditions
395 p.
ISBN
9781444715422 (paperback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nostalgische, slimme, onsentimentele, humoristische, maar ook psychologisch genuanceerde ontwikkelingsroman over verschillende soorten liefdes, voorop de jeugdliefde, van de Britse bestsellerauteur (One Day, 2009) en scenarist (serie Patrick Melrose). De 16-jarige Charlie, de stilste van een schoolbende van vier, heeft in 1997 zijn examens verknald als gevolg van de scheiding van zijn ouders. Hij woont bij zijn depressieve vader, een jazzfanaat en failliete uitbater van een aantal platenzaken. Charlie voelt zich verantwoordelijk voor hem. Daarnaast werkt hij parttime in een tankstation, waar hij een handeltje met kraskaarten opzet, waarmee hij zijn beurs spekt. Tijdens een eenzaam uitje stuit hij letterlijk op Fran(ces) Fisher, op wie hij hopeloos verliefd wordt. Als hij met haar uit wil gaan, stelt zij als voorwaarde dat hij zich aansluit bij een theatergroep die in een groot landhuis Shakespeare’s stuk 'Romeo en Juliet' voorbereidt. Dit zal zijn leven veranderen. Met als bijlage enk…Lire la suite

À propos de David Nicholls

CC BY 3.0 - Image by putnik

David Nicholls, né le 30 novembre 1966 à Eastleigh dans le Hampshire, est un romancier et scénariste britannique.

Biographie

En 1983, David Nicholls étudie au Barton Peveril College.

En 1986, il commence une carrière d'acteur sous le nom de David Holdaway.

Depuis 2000, il signe des adaptations pour la BBC : Simpatico, Cold feet : Amours et petits bonheurs (4 épisodes), I Saw You, Rescue Me (6 épisodes), Beaucoup de bruit pour rien, Aftersun, Starter for 10, And When Did You Last See Your Father ?, Tess of the D'Urbervilles (4 épisodes), Les Grandes Espérances. En 2003, il fut assistant de réalisation pour le film TV The Deal.

David Nicholls vit à Londres avec son épouse et leurs deux enfants.

En lire plus sur Wikipedia