Voordat zijn zoon studeren gaat wil een middelbare man nog één keer als gezin op vakantie, maar dan kondigt zijn artistieke vrouw aan dat ze op hem uitgekeken is.
Titre
Wij
Auteur
David Nicholls 1966-
Traducteur
Carolien Metaal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Us
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2020 | Autres éditions
411 p.
Date de sortie
07-01-2020
ISBN
9789022588611 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een Engels echtpaar van middelbare leeftijd besluit nog eenmaal met hun 17-jarige zoon een rondreis door Europa te maken alvorens te gaan scheiden. Althans, de vrouw wil die scheiding, dus tijdens hun tocht door Parijs, Amsterdam en München probeert de man wanhopig om het zijn vrouw en zijn rebelse zoon naar de zin te maken, maar wanneer de laatste er in z'n eentje vandoor gaat, reist de man hem achterna naar Florence, Barcelona en Madrid. Met veel vaart vertelde, half-humoristische half-melancholische roman die handig pendelt tussen drie plotelementen: de voorgeschiedenis van het echtpaar in hun huwelijk, de huidige verhouding tussen vooral de vader en zijn zoon, en de bezoeken aan de Europese steden en hun musea. De neiging van de sociaal enigszins onhandige vader (vanuit wiens perspectief het verhaal wordt verteld) om in zeven sloten tegelijk te lopen wordt af en toe wel voorspelbaar en irritant, maar dankzij de warmte van de personages, de herkenbaarheid van de situaties en de hum…Lire la suite

À propos de David Nicholls

CC BY 3.0 - Image by putnik

David Nicholls, né le 30 novembre 1966 à Eastleigh dans le Hampshire, est un romancier et scénariste britannique.

Biographie

En 1983, David Nicholls étudie au Barton Peveril College.

En 1986, il commence une carrière d'acteur sous le nom de David Holdaway.

Depuis 2000, il signe des adaptations pour la BBC : Simpatico, Cold feet : Amours et petits bonheurs (4 épisodes), I Saw You, Rescue Me (6 épisodes), Beaucoup de bruit pour rien, Aftersun, Starter for 10, And When Did You Last See Your Father ?, Tess of the D'Urbervilles (4 épisodes), Les Grandes Espérances. En 2003, il fut assistant de réalisation pour le film TV The Deal.

David Nicholls vit à Londres avec son épouse et leurs deux en…En lire plus sur Wikipedia