Als na ruim zes jaar en tien moorden de Yorkshire Ripper nog niet gevonden is, wordt een politieman van buiten ingeschakeld om te helpen rapporteren wat er tot dan toe fout is gegaan in het onderzoek van de politie van Leeds.
Titre
1980
Auteur
David Peace
Narrateur
Balt Heldring  (inlezer)
Titre uniforme
Nineteen eighty
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
1980
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Durée
14:56
Éditeur original
Cargo
Note
Nederlandse stem Stem: Man

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Commissaris Hunter wordt toegevoegd aan het korps dat achter de Yorkshire Ripper aan zit: zowel om hen bij te staan als om hun werk te evalueren. Dat valt bij het korps niet goed en Hunter wordt niet alleen tegengewerkt, ook wordt zijn vrouw bedreigd en zijn huis in brand gestoken. Naast de jacht op de Yorkshire Ripper staat de corruptie binnen de politie centraal in dit derde deel van wat de thrillervierluik moet worden rond de Yorkshire Ripper. Ook dit deel, dat aansluit op '1974'en '1977'*, maar wel zelfstandig te lezen is, staat bol van het geweld. Het is razend spannend geschreven in de voor deze auteur kenmerkende schrijfstijl met korte, staccatoachtige zinnen en voortdurend van perspectief veranderende beelden. Deze komen chaotisch en soms onnavolgbaar over en vragen altijd concentratie en inspanning van de lezer. Maar omdat de hoofdpersoon van dit derde deel, Peter Hunter, net als de vorige hoofdpersonen levensecht en sympathiek wordt neergezet en ook het tijdbeeld herkenbaar …Lire la suite

À propos de David Peace

CC BY-SA 3.0 - Image by Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

David Peace, né en 1967 à Ossett dans le West Yorkshire, est un écrivain anglais.

Biographie

Il se fait connaître en France au début des années 2000 avec la publication du Quatuor du Yorkshire (1974, 1977, 1980 et 1983, éd. Rivages). Cette œuvre étrange, d'une noirceur et d'un pessimisme rarement égalés, installe Peace comme l'un des auteurs les plus originaux du néopolar anglais. Inspirée de l'affaire de l'éventreur du Yorkshire, qui défraya la chronique à la fin des années 1970 jusqu'au milieu des années 1980, cette suite à l'intrigue tortueuse et torturée, peuplée de criminels sexuels et de marginaux, de flics brutaux et corrompus, n'est pas sans rappeler le Quatuor de Los Angeles de James Ellroy, l'un des maîtres de Peace.

Mais l'ambiance de ces quatre romans, brumeuse, pluvieuse, désespérée et cold es…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions