Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een jongen van elf gaat met zijn vader en indiaanse grootvader op hertenjacht in Noord-Californie͏̈. Als hij per ongeluk een stroper neerschiet, heeft dat grote gevolgen.
Titre
Goat mountain
Auteur
David Vann
Traducteur
Thijs Van Nimwegen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Goat mountain
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2013
250 p.
ISBN
9789023484219 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een jongen van elf gaat met vader en indiaanse grootvader op hertenjacht in Noord-Californië. Per ongeluk schiet de jongen een stroper neer, waarna de jachtpartij ontaardt in een gewelddadig kat- en muisspel tussen drie generaties. De vader beschermt op zijn manier zijn zoon, de grootvader leeft volgens een bijna uitgestorven traditie waarin de dood een speciale rol speelt. 'Goat Mountain' is een duivelse vertelling met een bijbelse ondertoon (Kaïn die zijn broer Abel vermoordt) waarin de jongen een initiatierite ondergaat. Het verhaal borduurt voort op 'Legende van een zelfmoord' (2008) en 'Caribou Island' (2011), waarin geweld en de onverschillige, harde natuur centraal staan. De heftige gewelddadigheid krijgt vorm dankzij directe, beeldende taal en gaat veel verder dan gewoonlijk, waardoor 'Goat Mountain' bijbelse en tribale trekjes krijgt en de mens op een dier lijkt. Kleine druk.

À propos de David Vann

CC BY-SA 4.0 - Image by Whaurelie

David Vann, né le 19 octobre 1966 sur l'île Adak en Alaska, est un écrivain américain.

Biographie

Les plus notables de ses écrits sont A Mile Down : The True Story of a Disastrous Career at Sea (basé sur l'histoire du naufrage d'un bateau construit par l'auteur) et le recueil de nouvelles, Legend of a Suicide (inspiré par le suicide de son père).

En France, la maison d'édition Gallmeister publie Sukkwan Island en janvier 2010. Le roman, tiré de Legend of a Suicide, rencontre un fort succès critique et public (40 000 lecteurs en mars 2010) et reçoit le prix Médicis étranger en novembre 2010…En lire plus sur Wikipedia