Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Willy Boem

David Vlietstra (auteur), Chris Vosters (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Cowboy Willy Boem (10) moet de erfenis van oma naar zijn zus Milly brengen. Onderweg beleeft hij allerlei spannende avonturen. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Wilde Westen
Titre
Willy Boem
Auteur
David Vlietstra
Dessinateur
Chris Vosters
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2015 | Autres éditions
123 p. : ill.
ISBN
9789044826135 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Willy Boem (10) krijgt de opdracht om een grote schat naar zijn zus te brengen. Dit vereist de nodige moed en creativiteit, want de reis voert over gevaarlijk terrein. Onderweg belandt hij in hachelijke situaties, maar Willy bedenkt steeds slimme oplossingen om zich te redden. De auteur heeft sociale psychologie gestudeerd en is in het dagelijks leven leerkracht op een basisschool. Hij kent zijn doelgroep dan ook als geen ander. Het verhaal is op het lijf geschreven van kinderen in de bovenbouw. Zij kunnen genieten van een dosis spanning en humor toegespitst op deze leeftijd. Niet voor niets heeft de Zaanse kinderjury dit boek genomineerd als kinderboek van 2016. De zwart-witillustraties doen denken aan de strips van Lucky Luke. Grappig is dat achter in het boek, als afsluiting is gekozen voor een lied* over cowboy Billy Boem (de broer van). Vanaf ca. 9 jaar.

Willy Boem

Willy Boem woont in het Wilde Westen en is de kleine broer van Billy en Milly Boem. Willy krijgt de grote verantwoordelijkheid om een deel van oma's erfenis - gouden munten - naar zijn zus in Reno te brengen. Hij zal twee dagen onderweg zijn met de trein. Mama Boem naait twaalf munten op zijn onderhemd zodat hij ze niet kan verliezen. De reis naar zijn zus wordt allesbehalve saai. Op de eerste trein al komt Bob voor hem zitten en die zegt dat hij goud ruikt ... Bob heeft slechte bedoelingen maar wordt tegengehouden door een tweede en wel heel bijzondere passagier. Willy's reis wordt onverwacht onderbroken door werken; de trein kan niet doorrijden. Door een ongelukkig toeval worden de gouden munten ontdekt en moet Willy in alle geheim 's nachts vertrekken met de hulp van een herbergier. Op zijn laatste trein wordt hij opnieuw tegengehouden door Bob de goudsnuiver. Toch slaagt Willy erin om de munten veilig en wel bij zijn zus te brengen.

Een heel fijn en vlot lezend boek …Lire la suite

Suggestions