Livre
Néerlandais

De jongen in de jurk

David Walliams (auteur), Quentin Blake (dessinateur), Janneke Blankevoort (traducteur)
Dennis (12) houdt van voetballen, maar ook van mooie dameskleding. Hij raakt bevriend met de mooie Lisa. Ze stelt voor dat Dennis verkleed als meisje met haar mee naar school gaat. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Anders zijn
Titre
De jongen in de jurk
Auteur
David Walliams
Dessinateur
Quentin Blake
Traducteur
Janneke Blankevoort
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The boy in the dress
Éditeur
Haarlem: Gottmer/Becht, 2009
211 p. : ill.
ISBN
9789025745424 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dennis (12) woont met zijn wat sikkeneurige vader en broer John. Hun moeder is weggegaan. Dennis houdt van voetballen, maar ook van talkshows en het tijdschrift Vogue. Hij is gek op mooie dameskleding. Als hij op een dag moet nablijven, ontmoet hij het mooiste meisje van de school, Lisa. Zij nodigt hem bij haar thuis uit om Vogues te bekijken en de ontwerpen die ze zelf gemaakt heeft. Ze besluiten een grap uit te halen: Dennis gaat als Franse uitwisselingsscholier Denise mee met Lisa naar school. Het rechttoe rechtaan verhaal is in vlotte stijl geschreven. Het einde is wel heel wensvervullend. De verteller maakt af en toe een rechtstreekse, vaak grappige opmerking tegen de lezer: 'Hoge hakken zijn wel even wennen. Niet dat ik uit ervaring spreek, beste lezer. Ik heb het van horen zeggen.' Het taalgebruik is eenvoudig, op een paar Franse zinnen na, maar die begrijpt zelfs de auteur niet, zegt hij. De bladspiegel is heel overzichtelijk met grote marges en veel tekeningen in de bekende s…Lire la suite

À propos de David Walliams

CC BY 2.0 - Image by Khedara Ariyaratne (cropped by Alientraveller)

David Walliams, de son vrai nom David Edward Walliams, né le 20 août 1971 à Wimbledon (Grand Londres), est un acteur, scénariste anglais. Depuis 2008, il écrit également des livres pour enfants.

Biographie

David Walliams est né le 20 août 1971 à Wimbledon (Grand Londres) et est le plus jeune des enfants de Peter, ingénieur à Transport for London, et Kathleen, technicienne de laboratoire. Ils vivent à Nork, près de Banstead dans le Surrey. David étudie le théâtre à l'Université de Bristol.

En Angleterre, il est apparu dans de nombreuses séries comiques depuis le milieu des années 1990. Il s'est fait connaître grâce à son partenariat avec Matt Lucas pour la série de sketchs Little Britain, ain…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions