Livre
Néerlandais

Goeiemorgen, beste buur

Davide Cali (auteur), Maria Dek (dessinateur), Michael De Cock (traducteur)
Een muis wil een omelet maken, maar heeft geen ei. Buurvrouw merel heeft ook geen ei, maar wel bloem voor een toetje. Samen gaan ze naar de slaapmuis. Die heeft alleen boter. Misschien hebben de mol, egel en de andere dieren ook iets? Prentenboek met sfeervolle illustraties in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Goeiemorgen, beste buur
Auteur
Davide Cali
Dessinateur
Maria Dek
Traducteur
Michael De Cock
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Good morning, neighbor
Éditeur
Brussel: Tiptoe Print, 2019
[40] p. : ill.
ISBN
9789463880510 (hardback)
Placing suggestion
Vriendschap (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een muis wil heel graag een omelet maken, maar heeft geen ei en gaat er een vragen bij buurvrouw Merel. Die heeft er geen, maar wel bloem zodat een toetje gemaakt kan worden. Voor een ei gaan ze samen naar de slaapmuis. Die heeft geen ei, maar wel boter en met z’n drietjes gaan ze naar buurman Mol. Schitterend stapelverhaal, in de sfeer van zwaan-kleef-aan, waarin steeds een extra dier aansluit om een ingrediënt voor een lekkernij bij de buurman of buurvrouw te halen. Op de linkerpagina begint de tekst steeds met ‘er waren eens …’ waarna de dieren van dat moment worden opgesomd, rechts wordt dan het bezoek aan een nieuw dier beschreven. Aan het eind is de muis waarmee het verhaal begon verdrietig, omdat zij aan de uiteindelijke taart geen ingrediënt heeft bijgedragen. Hier wordt op invoelbare wijze mee omgegaan. Op de esthetische, sfeervolle illustraties in natuurlijke kleuren staan alle dieren afgebeeld, maar soms moet je goed kijken waar (en is het ook een beetje een zoekboek). Bij …Lire la suite

À propos de Davide Cali

Davide Calì, né à Liestal le 5 février 1972, est un auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

David Cali a grandi en Italie où il a commencé sa carrière en tant que dessinateur et scénariste de bande dessinée: il a collaboré avec plusieurs fanzines et a travaillé pour le mensuel italien Linus de 1994 à 2008.

Il a commencé à écrire des livres pour enfants en 1998. Ses premiers titres ont été publiés en Italie, en revanche, depuis 2004, la majorité de ses livres sont publiés en France, en particulier pour les Éditions Sarbacane, et ses BD jeunesse apparaissent sur le magazine Mes premiers J'aime lire (Bayard Éditions).

En 2013, il a déjà publié plus de 60 livres, traduits dans plus de 30 pays. Sous le pseudonyme de Taro Miyazawa en 2009, il a écrit Le Premier jour de classe, illustré par Nodar (Arnaud Bouti…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions