Livre
Néerlandais

Papa past precies

Davide Cali (auteur), Anna Laura Cantone (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een meisje heeft een mama die weliswaar groter, sterker, slimmer en mooier is dan alle andere mama's, maar ze mist toch nog een papa. Prentenboek met humoristische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Papa past precies / Davide Cali ; ill. Anna Laura Cantone
Auteur
Davide Cali
Dessinateur
Anna Laura Cantone
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Un papa sur mesure
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
9789058383648
Placing suggestion
Familie (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De ik-vertelster vindt haar mama weliswaar groter, sterker, mooier, slimmer en sportiever dan andere mama’s, maar mist toch een papa. Ze plaatsen een advertentie en hopen op een papa die in alle opzichten past, maar of dat lukt? Stevig prentenboek in oblongformaat met schitterende fantasierijke, absurdistische en krasserig getekende illustraties, uitgewerkt in gemengde techniek (verschillende papiersoorten, verf, krijt, inkt, fotografie) en met prachtig kleurgebruik. De illustratrice weet knap een droomwereld te scheppen waarin je als kijker wordt meegezogen. De korte stukjes begrijpelijke tekst zijn onderdeel van de meestal over twee pagina’s doorlopende tekeningen. Geïllustreerde schutbladen en een aantrekkelijke omslagillustratie in kleur op het kartonnen kaft. Een hoopvol, blijmakend, warm verhaal met een tikje moraal om samen van te genieten vanaf ca. 4 jaar.

Papa past precies

Het meisje uit dit verhaal steekt een lofzang af over haar moeder, die de grootste en sterkste mama van alle mama’s op school is. Bovendien is ze slim, sportief en kan ze puzzelen als geen ander. Maar wat ze nodig hebben, is een papa. Een papa die bij deze supermama past. Daarom plaatsen moeder en dochter een advertentie in de krant: Gezocht: papa die precies past. Er dienen zich verschillende kandidaten aan maar ze zijn ofwel te kaal, te slap of gewoon niet lief. Er blijft nog eentje over. Die nemen ze dan maar, ook al is hij niet echt groot of sportief. Maar deze papa is lief, kent veel gedichten en kan koken als de beste … Een vertederend prentenboek waarin een meisje trots is op haar ouders en hen roemt voor wat ze allemaal kunnen. Herkenbaar voor kleuters, die elkaar graag overtreffen in wat hun superpapa of supermama allemaal kan. Het is misschien niet erg realistisch dat kinderen zonder morren hun nieuwe papa zo enthousiast onthalen, maar het is hier met veel humor neergezet. D…Lire la suite

À propos de Davide Cali

Davide Calì, né à Liestal le 5 février 1972, est un auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Publications

Albums illustrés

Première publication en italien

  • Storia di Alfonso e del suo cane Boris, illustré par l'auteur, 2000
  • Mi piace il cioccolato, illustré par Evelyn Daviddi, 2001
  • Zaccaria cane parlante e altre storie di animali, illustré par l'auteur, 2002
  • Il gatto verde, illustré par l'auteur, 2002
  • La collezione di biscotti, illustré par Evelynn Daviddi, 2006
  • Due…En lire plus sur Wikipedia